Sterk NEC knokt zich naar gelijkspel tegen Ajax

Dennis Gentenaar, Pascal Heije, Peter Wisgerhof, Arjan Ebbinge, Mike Zonneveld (80′ Resit Schuurman), Jarda Simr, Edgar Barreto, Youssouf Hersi, Björn van der Doelen; Frank Demouge, Andrzej Niedzielan (89′ Zico Tumba)

Ajax
Lobont, De Jong, Heitinga, Escudé, Maxwell, Galásek, Van de Vaart,
Sneijder, Pienaar (78´ De Ridder), Ibrahimovic (78´ Sonck), Soetaers (63´ Sikora)

Ajax heeft in de jacht op de 29ste landstitel uit de clubhistorie kostbare punten laten liggen. De Amsterdammers, die met een voorsprong van vijf punten op PSV naar Nijmegen waren afgereisd, kwamen tegen NEC niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Hoewel de uitslag wellicht zou doen vermoeden dat het treffen tussen de koploper en de nummer 14 van de Holland Casino Eredivisie niet om aan te zien was, was het tegendeel waar. De duizenden toeschouwers in de Goffert waren getuige van een zeer onderhoudende wedstrijd waarin het kansen regende aan beide zijden.

Na de eerste helft had het zo maar 2-2 kunnen staan, als Frank Demouge en Jarda Simr (namens NEC) en Zlatan Ibrahimovic (namens Ajax) zorgvuldiger om waren gesprongen met de uitstekende kansen die zij kregen.

Ook in de tweede helft hadden de beide doelmannen, Dennis Gentenaar en Bogdan Lobont, de handen vol. Gentenaar ontpopte zich uiteindelijk tot de held van Nijmegen door een inzet van Rafael van der Vaart met een katachtige reflex uit zijn doel te ranselen, terwijl Simr zijn zeperd uit de eerste helft goed maakte door een schot van Daniël de Ridder van de lijn te koppen.