Reacties na Sparta-NEC

Wielaert vindt prestatie ondermaats
NEC-aanvoerder Rob Wielaert baalde flink na afloop van het verloren Amstel Cup-duel tegen Sparta. De verdediger miste een penalty en was daar duidelijk over: “heel erg slecht”.

Wielaert was sowieso niet te spreken over het spel van de Nijmegenaren. “In de eerste helft ging het nog, maar daarna hebben we niet meer gevoetbald.” De NEC’er vindt dat zijn ploeg een uitgelezen mogelijkheid onbenut heeft gelaten. “Met alle respect voor Sparta,maar dit was een ideale loting.”

Door het verlies ligt alle aandacht nu weer bij de competitie. “We moeten kijken wat we daar nog kunnen halen.”

Schuurman hoopt nog op competitie
NEC-middenvelder Resit Schuurman wilde er na afloop van het verloren bekerduel tegen Sparta nog niet over speculeren wat de gevolgen van het verlies voor zijn club zijn.

Schuurman: “Tja, we zijn niet door. Het was eigenlijk de enige kans die we nog hadden voor Europees voetbal. Nu moeten we toch nog proberen om zo hoog mogelijk in de competitie te eindigen.”

De rechtshalf was niet van mening dat het nemen van strafschoppen per definitie een loterij is. “Je moet gewoon goed schieten en dat deed ik niet.” Schuurman miste de tweede strafschop. NEC verloor met 3-2.


De Nooijer speelt ‘gekke wedstrijd’
Dennis de Nooijer werd twee weken geleden door NEC verkocht aan Sparta. Dinsdag schakelde hij met zijn nieuwe ploeg zijn oude teamgenoten uit. “Het was een hele gekke wedstrijd.”

“Twee weken geleden stond ik nog met ze op hetzelfde trainingsveld.” Volgens De Nooijer was het in het veld ook wel te merken dat hij onlangs nog in Nijmegen speelde. “We wisten duidelijk van elkaar hoe we speelden.”

Ondanks het ‘gekke gevoel’ stak de aanvaller zijn vreugde niet onder stoelen of banken. “Het is echt een fantastische ervaring om met Sparta in de halve finale te kunnen staan.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.