Reacties na FC Groningen-NEC

Trainer Johan Neeskens op de persconferentie na afloop van de met 2-0 verloren wedstrijd tegen FC Groningen: “Ik ben teleurgesteld. Het zag er lange tijd in de wedstrijd niet naar uit dat wij zouden verliezen. In de eerste helft hebben we voldoende kansen gecreëerd, maar ging het zoals gewoonlijk bij ons in de afronding mis: Simr had moeite met de aanname, Ebbinge kopte naast.”
 
“In de tweede helft ging het op en neer. Beide ploegen hadden kansen op de 1-0. Een vier tegen drie situatie werd door ons slecht uitgespeeld en even later ontstaat er door balverlies bij ons een scoringskans voor FC Groningen. Op het laatst ben ik één tegen één gaan spelen en dan weet je dat je in een counter kunt lopen. Weer door balverlies ontstaat er dan een drie tegen twee situatie die door FC Groningen wel goed wordt uitgespeeld. Op basis van de kansen vind ik de uitslag dan ook geflatteerd. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.” 
 
Wielaert: “Er had meer ingezeten”
Aanvoerder Rob Wielaert vond dat de nederlaag tegen FC Groningen noet nodig was geweest. “Er had zeker meer ingezeten”.
 
“We staan er nu niet goed voor”, aldus Wielaert. NEC neemt op dit moment de 14e plaats op de ranglijst in en heeft 6 punten voorsprong op FC Volendam. “We kunnen nog wel naar boven kijken, maar we moeten ook reëel zijn en misschien wel een beetje naar beneden kijken.”
 
Over Edgar Barreto, de nieuwe aanwinst van NEC was Wielaert wel te spreken. “Hij mag terugkijken op een goed debuut. Hij straalt een bepaalde rust uit en die hebben we wel nodig.” 
 
Leiwakabessy mist scherpte
Verdediger Jeffrey Leiwakabessy miste zondagmiddag de scherpte bij zijn team. Hij gad dit ook aan als mogelijke reden voor de nederlaag bij FC Groningen. 
 
“Misschien komt het doordat we de laatste tijd zoveel wedstrijden hebben gespeeld. Maar dat mag natuurlijk nooit een excuus zijn”, aldus Leiwakabessy.
 
Middenvelder Youssouf Hersi was nog wel te spreken over het spel in de eerste helft. “Dat ging nog wel aardig, maar daarna was alles weg.”


Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.