Matig NEC weer onderuit tegen FC Groningen

FC Groningen-NEC (0-0) 2-0
59. Smit 1-0
90. De Witte 2-0

 Dick van Egmond
 11.124 (150 NEC-supporters)
 Fuchs (RKC), Van der Doelen, Ebbinge (NEC)

FC Groningen
Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Melchior Schoenmakers, Arnold Kruiswijk, Antoine van der Linden, Arvid Smit (75. Ignacio Tuhuteru), Paul Matthijs, Sander van Gessel, Mile Krstev, Rolf Landerl (81. Regillio Vrede), Martin Drent (85. Chris de Witte).

NEC
Dennis Gentenaar, Pascal Heije, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy (81. Fabian de Freitas), Resit Schuurman (65. Peter Wisgerhof), Youssouf Hersi (66. Patrick Ax), Edgar Barreto, Jarda Simr, Frank Demouge, Andrzej Niedzielan

Het klikte niet meer zo bijster goed tussen FC Groningen en het Oosterparkstadion. De afgelopen drie competitiewedstrijden mochten de noordelingen in vertrouwde omgeving afwerken, maar die reeks leverde louter nederlagen op. Tegen NEC viel de balans echter weer eens uit in het voordeel van de mannen van trainer Ron Jans, die via Arvid Smit en invaller Chris de Witte in de tweede helft toesloegen: 2-0.

De negatieve serie in eigen huis had het Groningse aanhang niet onberoerd gelaten. De supportersschare stak vorige week tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen het lager geklasseerde FC Volendam z’n ongenoegen niet onder stoelen of banken. Die kritische houding kwam de fans op een fikse uitbrander van Jans te staan die meende dat zijn ploeg daarbij niet gebaat was. Die opmerking bleek niet aan dovemans oren gericht te zijn geweest, constateerde ook de geplaagde oefenmeester, die onvermeld liet dat na zijn uitlatingen een gesprek tussen hem en een supportersafvaardiging heeft plaatsgevonden om de lucht te klaren. “We hebben vanmiddag een fantastisch publiek gehad. Wij hebben geknokt voor de punten en zijn daarbij enorm gesteund.” 
 
Wellicht is het inderdaad die steun vanaf de tribunes geweest die de doorslag gaf in de confrontatie met NEC, dat binnen de witte lijnen zeker niet onderdeed voor de thuisploeg. Johan Neeskens, die de 19-jarige Paraguayaanse centrale middenvelder Edgar Barreto verdienstelijk zag debuteren, toonde zich dan ook teleurgesteld over het resultaat. Hij wees daarbij op de kansen die zijn formatie in de eerste helft onbenut had gelaten en de onbenullige wijze waarop de 1-0 tot stand was gekomen. 

“Vlak daarvoor waren wij in de counter met vier tegen drie. Door een verkeerde beslissing leden wij balverlies en kwamen zij er snel uit.” Arvid Smit rondde de Groningse counter af. Door achterin één-op-één te gaan spelen hoopte Neeskens de gelijkmaker te forceren. Maar dam dan kun je ook wel eens tegen een counter aanlopen, wist hij, hetgeen prompt gebeurde.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan