Pothuizen leidt zege Jong NEC in

Jong NEC behaalde gisteravond een ruime 3 – 0 overwinning op het belofteteam van Fortuna Sittard. De eindstand was al bij de rust bereikt. Bij de Nijmeegse reserves speelde de onlangs van een blessure herstelde Patrick Pothuizen de volle negentig minuten mee.

De routinier leidde in de elfde minuut de openingstreffer van de thuisclub in. Hij onderschepte op de rand van het eigen strafschopgebied met de borst een hoge bal en stuurde onmiddellijk Hazar Can weg, die op zijn beurt Charles Kazlauskas bediende. De Amerikaan rondde de razendsnelle aanval doeltreffend af. Vier minuten later waren de rollen omgedraaid en scoorde Can op aangeven van Charles Kazlauskas.

Vrijetrappenspecialist Roel Hendriks krulde in de 32ste minuut de bal fraai over de Sittardse muur en zorgde daarmee voor 3-0. Bas Bakker en Jarda Simr, die een uur meespeelde, lieten voor rust nog goede kansen liggen. In de tweede helft was het niveau van NEC beduidend minder al kreeg de ploeg nog wel diverse opgelegde kansen. Deze waren echter niet besteed aan onder anderen Ralf de Haan, Kazlauskas, Pothuizen en Can. In de slotfase verschenen de bezoekers ook nog een paar keer dreigend voor het Nijmeegse doel. “De eerste helft waren we heer en meester”, analyseerde trainer Cees Lok. “Maar in de tweede helft werd er niet goed meer gevoetbald. We werden slordig in de passing.”