Van Delft: ‘Balkenshirt is het lelijkste shirt van Nederland’

Het krediet wat Hans van Delft jarenlang heeft opgebouwd als voorzitter van NEC is hij zo langzamerhand steeds meer aan het verspelen, gisteravond op de vierde supportersavond in de Gaanderij van het Goffertstadion ging hij te keer als een klein kind dat zijn zin niet kreeg. Nadat verschillende supporters hun ongenoegen hadden geuit over het shirt van NEC werd wederom bevestigd dat Van Delft maar heel moeilijk met kritiek kan omgaan.
 
Na het standaardverhaaltje van algemeen directeur Jacco Swart over de fouten die aan het begin van het seizoen met het shirt zijn gemaakt, kwam er een HKN-lid bij de microfoon staan met de vraag om uitleg, waarom NEC het voorstel voor een referendum van de HKN van tafel had geveegd? Want immers, met zo?n referendum zou NEC voor eens en een einde maken aan de shirtdisscusie.
 
Na reactie van Jacco Swart bleek dat de man te kort bij NEC zit om hier een antwoord op te geven, iets dat hij gelukkig zelf ook in zag. Dus mocht Hans van Delft naar de microfoon komen om hier uitleg over te geven en dat hebben de aanwezige supporters geweten ook.
 
Van Delft liet er geen gras over groeien: ?Ik wil niet dat NEC in het lelijkste shirt van Nederland gaat voetballen?. Nadat een aantal supporters aan hadden gegeven trots te zijn op het balkenshirt en Van Delft verweten dat dit shirt verdwenen is begon Hans helemaal te stampvoeten en bijna schreeuwend de menigte toe te spreken: ?We leven in anno 2004 en we kunnen op dit moment geen kant op met het balkenshirt en dat hebben we met z?n allen anderhalf jaar geleden al geconstateerd. En dat shirt is gewoon niet te verkopen anno 2004′.
 
Daarna mocht bestuurslid Sije Visser opdraven om een poging te doen het hachje van Van Delft te redden bij de inmiddels kokende menigte. Visser kwam met een betoog dat hij in vijftien seizoenen NEC in vijftien verschillende shirt heeft gespeeld en dat er bij NEC geen traditie is qua shirts. 
 
Uiteraard zit hier een kern van waarheid in maar het is ook een feit dat het balkenshirt het langst gedragen shirt is in de historie van NEC dus als er een NEC-shirt is dat traditie heeft dan is het het balkenshirt wel! Jammer genoeg gaat dit er bij Van Delft niet in en wuifde hij al het commentaar kinderachtig van zich af door de microfoon uit handen te geven en niet meer te reageren op supporters die iets op zijn reactie aan te merken hadden, einde shirtdiscussie voor Van Delft.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan