Pellen keert terug bij zijn oude liefde

Bob Pellen gold zo’n tien jaar geleden als een enorm voetbaltalent. Hij speelde als prof bij Vitesse en NEC, maar keerde terug bij de amateurs. Dit seizoen speelt de aanvaller bij zijn oude liefde Quick 1888.


Voor de derde keer maakt Bob Pellen (28) de overstap naar het Nijmeegse Quick 1888. In zijn jeugdjaren kwam hij van Orion, na zijn profloopbaan van NEC en nu van hoofdklasser Achilles’29.

“Quick is een vertrouwde omgeving”, zegt Pellen nippend aan zijn kopje thee op het balkon van zijn Arnhemse bovenwoning. “Ik had aanbiedingen van meer clubs, maar koos voor Quick. De voetbalvisie van de nieuwe trainer Hans van Elden sprak me aan. Verzorgd en aanvallend voetbal. En dat Kick Meinema en Bart Jansen daar voetballen speelde ook een grote rol. Dat zijn mijn maten. Vroeger al bij Orion. Ik ben een jongen uit Nijmegen-Oost. We klommen bij de Bosweg over het hek om op het Orion-veld te komen.”

Pellen is nog altijd bekend om zijn periode als prof bij Vitesse en NEC. Bij de Nijmeegse club had hij een basisplaats in de nacompetitie in 1997. “Na dat eerste seizoen overleed mijn vader plotseling. Dat heeft veel bij me losgemaakt. Het gebeurde een dag voor mijn verjaardag, die vier ik sindsdien eigenlijk liever niet meer. De datum dat mijn vader overleed blijft toch in mijn hoofd zitten. Door die gebeurtenis ben ik snel volwassen geworden en leerde ik relativeren. Al had ik als jochie nooit de droom om later profvoetballer te worden. Dat ik studeerde werd door mijn ouders gestimuleerd. Bij NEC bleek het moeilijk om mijn studie fysiotherapie te combineren met topsport. Mede daarom werd profvoetbal een gesloten boek en koos ik voor Quick. Van die beslissing heb ik geen spijt. Ik sta nog altijd achter alle beslissingen die ik heb gemaakt.”

Na een uitstapje naar Achilles keert hij opnieuw terug op De Dennen. “Veel ploeggenoten van drie jaar geleden spelen er nog steeds. Maar er zijn ook jonge jongens bij gekomen. Er wordt van mij een sturende rol verwacht, maar ik ben natuurlijk niet iemand die voorop gaat in de strijd. Dat zit ook niet in de mentaliteit van Quick. Het zijn allemaal nette, beschaafde jongens. Het type ‘ideale schoonzoon’.” “Dat ik het niet gered heb als prof kwam ook omdat ik vroeger te bleu en te bescheiden was. Kijk naar Ajax. Met die brutale, Amsterdamse mentaliteit lopen al die Ajax-jongens nu wel overal rond in het profwereldje. Als je een opleiding bij een profclub hebt gehad maakt het spelen bij de amateurs tien keer eenvoudiger. Ik denk wel dat ik nu een betere voetballer ben dan toen. Heb meer rust in mijn spel.”

Vorig jaar kreeg de Quick-aanwinst voor het eerst in zijn loopbaan te maken met ernstig blessureleed. De als fysiotherapeut bij een praktijk in het Duitse Dinslaken werkende Pellen blesseerde zijn enkel en moest lange tijd toekijken bij de Groesbeekse hoofdklasser. “Toch heb ik in de tweede helft van de competitie wel de nodige minuten meegedaan. Maar trainer Eric Meijers had weinig reden om zijn goed draaiende elftal te wijzigen. Daar had ik ook begrip voor. Toen ik wegging bij Achilles hoorde ik dat ik een lastige jongen zou zijn. Waar ze dat vandaan halen weet ik niet, want ik ben juist helemaal niet lastig. Ik heb alleen wel bij Quick gevraagd of ze daar clubkostuums hadden. Als ze die wel hadden gehad, was ik niet naar De Dennen gekomen.”

“Vooral als ik hem erg belast voel ik die enkel nog steeds. Maar ik wil wel twee keer per week trainen. Soms moet ik een training laten lopen wegens mijn werk. Dat gaat bij Quick in de derde klasse wat makkelijker dan bij Achilles in de hoofdklasse. Voetbal is een hobby voor mij. Aan alle clubs waar ik heb gespeeld bewaar ik goede herinneringen. Ik begrijp die strijd tussen Nijmegen en Arnhem ook niet zo. Er zijn wel andere zaken waar je je druk over kunt maken. Als ik over twee maanden met mijn vriendin in Elst – de gulden middenweg – ga wonen zal ik zeker lid worden van de plaatselijke tennisvereniging. Tennissen is ook een hobby van me.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiƫren van content is niet toegestaan