Neeskens zet vraagtekens bij nut oefenduel

Het is maar goed voor NEC dat de competitie momenteel even stilligt. De Nijmeegse club kampt namelijk met een waslijst aan afwezigen. En die is zo lang dat coach Johan Neeskens serieus vraagtekens zet bij het nut van het oefenduel tegen het Belgische Lierse SK, vandaag op het sportpark van het Groesbeekse De Treffers.
 
“Als je het me eerlijk vraagt, speel ik deze wedstrijd net zo lief niet. Maar als we dan toch spelen, zal ik op veel jongens van het tweede elftal een beroep moeten doen.” 
 
En dat is exact wat Neeskens zal doen. Het oefenduel tegen Lierse gaat, zo verklaarde de Nijmeegse club later op de dag, gaat gewoon door. 
 
Bij NEC is het aantal afwezigen vanavond tegen de Belgische subtopper bijzonder groot: Frank Demouge (geblesseerd), Romano Denneboom (bij Oranje-selectie voor het duel met Liechtenstein), Andrzej Niedzielan (opgeroepen voor het Poolse nationale elftal) Rob Wielaert (privé-omstandigheden), Edgar Barreto (interlandverplichtingen met Paraguay), doelman Albert van der Sleen (gekneusd middenhandsbeentje), Rutger Worm (herstel van zijn blessure zal naar schatting nog twee tot drie weken vergen), Nick Paymans (revaliderend van schouderkwetsuur) en Patrick Pothuizen (heeft last van zijn knie maar zal volgende week zo goed als zeker hersteld zijn voor Utrecht-uit). 
 
Aan die lange lijst afwezigen werden gisterochtend nog twee NEC’ers toegevoegd. Zowel rechtsbuiten Alexander Prent als linkermiddenvelder Tininho haakte af met een hamstringblessure. 
 
Hun kwetsuur ziet er niet ernstig uit, al zal moeten worden afgewacht of zij op tijd hersteld zullen zijn voor het duel bij Utrecht. Meevallertje voor NEC is dat Bjorn van der Doelen, die in het oefenduel met het Griekse OFI Kreta onlangs twee gele kaarten incasseerde, tegen Lierse toch niet geschorst is. 
 
De hamstringblessure van Alexander Prent was een tegenvallertje voor de 21-jarige Zeistenaar op een dag die voor hem zeker ook vrolijk was. De ‘amateur’ bereikte met de Nijmeegse club een mondeling akkoord over een tweejarig profcontract met een optie voor nog eens twee seizoenen. Vandaag of morgen zal Prent zijn handtekening zetten. De aanvaller werd deze zomer overgeheveld van Jong NEC naar de hoofdmacht en kwam vooralsnog in alle NEC-duels uit. 
 
“Het gaat inderdaad heel snel nu”, aldus een gelukkige Prent. “Ik had sowieso niet verwacht dat ik zo snel mijn debuut zou maken in de eredivisie. Dat gebeurde al in de eerste wedstrijd van het seizoen. Daarna heb ik alleen maar méér speelminuten gekregen. Hier spreekt vertrouwen uit van de club.” 
 
Door de hamstringblessure van Prent wordt het tekort aan aanvallers op De Goffert overigens nog nijpender dan het al was. NEC zit al maanden te springen om aanvallende versterking die nog altijd niet is gevonden. Ook voor Neeskens kan offensieve versterking niet snel genoeg komen. “Wij roepen al heel lang dat er een spits bij moet komen”, zei de NEC-coach nog maar eens. 
 
De Nijmeegse club polste eerder deze week nog Arnold Bruggink, maar de oud-PSV spits gaf te kennen de voorkeur te geven aan Heerenveen.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.