NEC verliest eerste oefenduel in Turkije met 2-1

NEC speelde vanavond de eerste van twee oefenduels in het Turkse Antalya. Op een perfecte grasmat werd aangetreden tegen de Turkse middenmoter Diyarbakirspor. Het werd een matige wedstrijd die NEC met 2-1 verloor.

Johan Neeskens kon niet beschikken over Arjan Ebbinge (lichte knieblessure), Mike Zonneveld (hersteld van knieblessure). Doelman Dennis Gentenaar, die weer hersteld is van griep, arriveert vanavond in Antalya en wordt vergezeld van voorzitter Hans van Delft en clubarts Sjoerd-Jan de Vries.

Zoals gezegd was het een matige wedstrijd. De ruststand was 1-0 voor Diyarbakirspor en die treffer werd na ongeveer een kwartier gemaakt. NEC creƫerde weinig kansen. Andrzej Niedzielan speelde de gehele eerste helft waarin duidelijk werd dat de Pool goed kan voetballen en een echte aanwinst voor NEC is. Helaas kreeg hij weinig kansen om zijn debuut op te luisteren met een doelpunt. Tijdens de rust en in de tweede helft werd er volop gewisseld en kregen alle reserves speeltijd. Patrick Ax maakte gelijkmaker, maar door een fout van doelman Van der Sleen kwamen de Turken weer (terecht) op voorsprong.

Al met al was het een weinig verheffende oefenwedstrijd van NEC Positieve punten zijn de speelminuten van Niedzielan, het perfecte veld en het feit dat het weer ten opzichte van het weekend enigszins verbeterd is. De harde wind is gaan liggen en het regent ook niet meer.

Bron: NEC-Nijmegen