NEC houdt Ajax nog van titel af

Op bezoek bij NEC heeft Ajax zondagmiddag voor de derde keer op rij niet kunnen winnen. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en kunnen op eigen kracht pas over twee weken kampioen worden. NAC is dan de tegenstander.
 
Ajax heeft drie wedstrijden voor het einde van de competitie nog zes punten meer dan nummer twee PSV. De Amsterdammers gaan volgende week op bezoek bij het tegen degradatie strijdende FC Zwolle. PSV gaat op diezelfde dag op bezoek bij het al eveneens voor klassenbehoudend vechtende Volendam. Drie duels voor het einde van de competitie is de voorsprong van Ajax op de enige overgebleven concurrent uit Eindhoven tot zes punten gereduceerd. 
 
Bij Ajax zijn ze niet bang dat ze de landstitel alsnog mislopen. ,,Je hoeft je weinig zorgen te maken wanneer je drie duels voor het einde van de competitie een voorsprong van zes punten hebt’, concludeerde trainer Koeman. ,,Wat belangrijk is dat we rustig blijven. Dan komt alles goed.’ 
 
Op bezoek bij het zoals altijd tegen topploegen gemotiveerde NEC schortte het bij Ajax vooral aan scorende kwaliteiten. Voor rust kregen de Amsterdammers vijf goede kansen op de openingstreffer. Maxwell, Van der Vaart (2) en Ibrahimovic (2) konden de uitstekend keepende Gentenaar echter niet passeren. Voor de thuisploeg waren Niedzielan en Simt dichtbij een treffer. 
 
Met strijdlust als belangrijkste wapen drong de thuisploeg Ajax na de hervatting ver terug op eigen helft. Doelman Lobont reageerde goed op doelpogingen van Hersi, Niedzielan en Baretto en moest in de slotfase toekijken hoe zijn collega Gentenaar de beste redding van de wedstrijd verrichte. De geboren Nijmegenaar kreeg nog een vuist tegen een hard schot van Van der Vaart.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan