Politie zet helikopter in bij NEC tegen Ajax

Om toezicht te houden bij de voetbalwedstrijd NEC-Ajax heeft de Nijmeegse politie zondagmiddag een helikopter ingezet. De voorlaatste keer dat de politie supportersgroepen observeerde vanuit de lucht, was tijdens de thuiswedstrijd van de Nijmeegse club tegen Vitesse in december 2003.


Zeshonderd fans waren gisteren met veertien bussen vanuit Amsterdam met Ajax meegereisd. De wedstrijd gold als hoogrisicowedstrijd, maar problemen tussen beide supportersgroepen deden zich niet voor. Kort na de wedstrijd verrichtte de politie één arrestatie op het terrein voor het Goffertstadion, maar dat was volgens een woordvoerder voor een incident dat niets met de voetbalwedstrijd had te maken.

De nacht voor de wedstrijd was de politie wel druk met supporters. Circa vijftig aanhangers van Feyenoord waren in de binnenstad op zoek naar fans van Ajax. Die waren nog niet in de stad aanwezig.

De politie arresteerde vijf mensen vanwege het van de weg drukken van een politieauto, het in bezit hebben van een honkbalknuppel en ploertendoder en vanwege belediging. In het centrum bleef tot drie uur de mobiele eenheid aanwezig.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan