Met Barreto is NEC een publieksspeler rijker

In zijn geboorteland Paraguay wordt Edgar Barreto al vergeleken met David Beckham. Niet vanwege uitspattingen in zijn privé-leven, maar vanwege zijn vervaarlijke trap. Ook in Nederland zal Barreto spoedig vele zinnen prikkelen, zeker als hij speelt zoals gisteren met NEC tegen Ajax.


In navolging van Björn van der Doelen, Dennis Gentenaar en Andrzej Niedzielan heeft de 19-jarige Paraguyaan alles om uit te groeien tot een publieksspeler. Barreto, robuust postuur, weelderige krullen, bestreek tegen Ajax een grote ruimte op het middenveld en was diep in de tweede helft dicht bij het winnende doelpunt. De geconcentreerd keepende Bogdan Lobont tikte zijn fraaie vrije trap net over het doel.

De temperamentvolle Barreto tekende begin 2004 voor 4,5 jaar bij NEC, dat hem scoutte in het Olympisch elftal van zijn land. Dat de Nijmegenaren een jeugdinternational van zijn kaliber kunnen halen, dankt de club aan de wereldwijde uitstraling van trainer Johan Neeskens.


,,Mijn vader is lovend over Neeskens”, stelt Barreto, die gisteren terugkeerde na vier weken blessureleed. ,,Ook in Paraguay is onze trainer een grootheid. Ik heb Neeskens zelf nooit zien spelen, maar mijn vader kent hem nog van het WK’74. Hij zei direct dat ik naar NEC moest gaan toen we van de interesse hoorden. In bijna drie maanden Nederland is de taal voorlopig nog het grootste probleem. Ik versta alleen Spaans, maar gelukkig spreekt Neeskens die taal ook.”


Bron: Algemeen Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan