59. Demouge 6-0
75. Demouge 7-0
78. Roel Hendriks 8-0
83. Demouge 9-0

NEC versloeg vanavond Quick 1888 met 9-0, Quick dat uitkomt in de derde klasse was uiteraard geen tegenstand voor NEC maar toch hadden de profs het een stuk lastiger dan tegen de eigen amateurs afgelopen zaterdag.

NEC startte zonder Boutahar en Leiwakabessy die beide licht geblesseerd zijn. Verder is Worm nog steeds geblesseerd en is De Haan op proef bij de Go Ahead Eagles.

Maar dan naar de wedstrijd, die kwam pas erg laat op gang. Het was Frank Demouge die na twintig minuten de score opende en even later scoorde ook hij de 2-0. Daarna scoorde Jarda Simr twee doelpunten om de ruststand op 4-0 te zetten.

In de tweede helft kwam NEC al snel op een 5-0 voorsprong door wederom Jarda Simr en daarna was de wedstrijd gespeeld.

Frank Demouge nam nogmaals twee treffers voor z’n rekening, Roel Hendriks krulde een vrije trap schitterend in de kruising en even later scoorde Demouge zijn vijfde doelpunt van de avond op aangeven van Roel Hendriks, hij bracht daarmee de eindstand op 9-0 voor NEC.

Opstelling: Gentenaar; Wielaert, Pothuizen (50′ Wisgerhof), Ebbinge (71′ Paymans), Valencia, Van der Doelen (71′ Barreto), Heije, Simr, Tininho (58′ Roel Hendriks); Prent (58′ Thijs Hendriks), Demouge

Zaterdagavond neemt NEC het om 19:30 uur op tegen Cork City voor de Intertoto in het eigen Goffertstadion.