Mike Zonneveld: ‘NAC verdient de Amstel Cup’

Hij is zo goed als weer fit, Mike Zonneveld. Op 3 december werd hij geopereerd aan zijn knie. Een stukje meniscus dat in de weg zat, werd eruit verwijderd. In dezelfde knie scheurde Zonneveld in november 2001 een kruisband af. “Het was in een beslissingswedstrijd met Jong Oranje tegen Engeland”, zegt hij. “Ali Boussaboun, straks mijn nieuwe collega, deed ook mee. Met die kruisband ben ik een hele poos zoet geweest, maar daar heb ik nu helemaal geen last meer van.” Zonneveld traint deze week met de groep mee en kan, zo de trainer dat wil, komend weekend zijn rentree maken bij NEC.


Mike Zonneveld kwam ter wereld in Leiden, maar woont zijn hele leven al in Noordwijk. Op tientallen meters van het strand. Hij begon zijn voetballoopbaan bij SJC (Sint Jeroen’s Club). Daarna genoot hij zijn opleiding tot profvoetballer bij Ajax. Via één seizoen Go Ahead Eagles kwam hij in Nijmegen terecht. Na drie seizoenen ruilt hij die club komende zomer in voor NAC Breda. “Wat zeggen jullie? NAC of N-A-C?” Zonneveld’s contract loopt deze zomer af en hij kon kiezen uit een aantal clubs. “Maar NAC was zéér serieus en werd ook direct concreet. Vorige zomer was er al contact, nadat Schreuder naar Feyenoord was getransfereerd. Toen vroeg NEC nog te veel geld voor me, maar NAC liet direct weten me dan per komend seizoen graag aan te willen trekken.” Direct na de winterstop vonden de eerste gesprekken plaats. “Met onder meer Ton Lokhoff en Joop van der Loo. NAC was nog steeds heel serieus om me te contracteren en dat vond ik mooi. Toen Marcel Koning een paar jaar geleden naar NAC ging, zei ik al tegen hem ‘zóóó, mooie club, man!’. Dat geeft wel aan hoe ik over NAC denk. En dan niet alleen het stadion en die geweldig fanatieke supporters, maar ook het aanwezige spelersmateriaal én de speelwijze spreken me erg aan.”



Op 27 maart, Zonneveld weet het uiteraard precies, speelt hij nog éénmaal met NEC tegen NAC. “Natuurlijk hoop ik dan dat wij winnen, ik speel dit seizoen immers nog gewoon voor NEC. Ik heb een prachtige tijd gehad in Nijmegen en die wil ik dan ook op een mooie manier afsluiten. Maar ik besef dat het ook wel een beetje vreemd zal zijn om tegen mijn nieuwe club te spelen.” Over de kansen van zowel NAC als NEC op Europees voetbal kan Zonneveld weinig zeggen. “We doen het beide wat minder dan vorig seizoen. Maar met een goede serie, staan we ook zó weer bovenin erbij. Dat kan zomaar gebeuren. NAC heeft dan nog een ander ijzer in het vuur: de Amstel Cup. De ploeg heeft Ajax en PSV al uitgeschakeld, dus eigenlijk verdient NAC die beker, of in elk geval de finale. Maar ze moeten eerst nog wel even naar Enschede. Het zal niet gemakkelijk worden daar, maar ik hoop echt dat ze winnen.”


Bron: NAC.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.