Maandag valt de beslissing

De discussies en speculaties zijn inmiddels zo hoog opgelopen dat NEC besloten heeft er maar vast een officiële mededeling uit te gooien. Maandag valt de beslissing of Johan Neeskens ook volgend seizoen nog trainer zal zijn in Nijmegen.
Wie de diverse forums en gastenboeken op internet volgt of zijn oor te luister legt in één van de talloze bruine kroegen in Nijmegen merkt al snel dat het wel of niet aanbijven van Neeskens een hot topic is dat de NEC supporters hopeloos verdeelt. De tegenstanders van Neeskens verwijten de trainer dat hij NEC te verdedigend laat spelen, jonge spelers niet beter maakt, talenten geen kans geeft en te weinig “NEC-gevoel” uitstraalt. De laatste dagen hebben zij met de geruchten over gesprekken met Jol van het frivool spelende RKC ook al een prima alternatief gevonden…
De kritiek wordt door de voorstanders van Johan Secundo gepareerd met de vraag of de selectie van NEC wel de mogelijkheid biedt om eens lekker aanvallend te gaan voetballen. En de vraag of het niet gewoon aan de instelling van sommige spelers ligt dat zij en daarmee het elftal niet de resultaten halen die redelijkerwijs verwacht zouden mogen worden. Verder wijzen de voorstanders uiteraard op de enorme uitstraling van de man en op het feit dat onze nieuwe internationale toppers waarschijnlijk hun neus voor NEC hadden opgehaald ware het niet dat een zekere Neeskens daar trainer was. And last but not least wordt nog maar weer eens verwezen naar die zonnige dag in mei vorig jaar, toen onze club het grootste succes uit de geschiedenis vierde, een succes dat toch zeker voor een deel op het conto van Neeskens mag worden geschreven.
Als zwevende kiezer en supporters sinds lang volg ik deze discussie vooral met verwondering. Want hoe het uiteindelijke resultaat ook mag zijn, feit is dat naar mijn gevoel zowel Neeskens als Jol absolute toppers zijn, trainers waarmee NEC uiteindelijk een stap vooruit kan maken (en in geval van Neeskens al heeft gedaan). Trainers ook, die het in het verleden niet in hun hoofd haalden om besprekingen met NEC aan te gaan aangezien de mogelijkheden van de club niet in hun toekomstvisie zouden passen. Als je uit een verleden komt waarin het lot van de club in de handen werd gelegd van tactische wonders als Koevermans of Van Kooten kun je eigenlijk niet anders dan glimlachen en opgelucht adem halen. Want hoe de beslissing uiteindelijk ook zal zijn, het komt vast wel goed! (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan