Meedoen van zieke Niedzielan onzeker

Het is nog onzeker of Andrzej Niedzielan morgen kan spelen in de wedstrijd tegen FC Utrecht. De Poolse spits ging donderdag ziek naar huis en ontbrak ook gisteren tijdens de training. Omdat verder alleen Zico Tumba geblesseerd is (hamstring) moet trainer Johan Neeskens kiezen tussen vrij gelijkwaardige spelers.


Vooral op het middenveld is de keuze ruim. Youssouf Hersi, Edgar Barreto en Resit Schuurman lijken zeker van hun plaats, al bestaat de kans dat eerstgenoemde als Niedzielan ontbreekt doorschuift naar de spits. Voor de vierde plek lijken Jarda Simr en de vorige week geschorste Björn van der Doelen de belangrijkste kandidaten.

“Ik heb geen idee of ik speel”, zei Van der Doelen gisteren na de training. Het spreekt niet in het voordeel van de huurling dat hij grieperig is. “Dat is woensdag begonnen, maar ik heb wel gewoon getraind. Ik neem zo wat vitamines en ga dan slapen. Dan verwacht ik tegen Utrecht gewoon fit te zijn.”

Van der Doelen zag zijn ploeg afgelopen weekend verliezen bij FC Groningen. “Onnodig, maar dat is al zo vaak gezegd. Als we voor elkaar knokken, maak ik me geen zorgen.”

Van der Doelen had nog geen idee waar hij volgend seizoen speelt. “Dat is allemaal nog een groot vraagteken. Van NEC heb ik nog niets gehoord, maar ik neem aan dat ze eerst willen weten wie er volgend jaar trainer is.”

De middenvelder heeft nog een contract tot 2005 bij FC Twente. Toch rekent hij, ondanks het vertrek van trainer Vandereycken aan het eind van het seizoen, niet op een terugkeer naar de club uit Enschede. “Rini Coolen wordt zijn opvolger en ook Johan Plageman (manager voetbalzaken, red.) zit er nog. Die schijnt al gezegd te hebben dat ik niet terug hoef te komen.”

Afgelopen week trainde Mike Zonneveld weer mee. Morgen zal hij er tegen Utrecht nog niet bij zijn. Bij FC Utrecht ontbreken Van Mol, Shew-Atjon, Van den Brink en Chaiat.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.