Het is best fijn, om stabiele middenmoter te zijn

Anno 2004 is van Delft bloedserieus. Het tijdperk van kietelen is voorbij. “Met zo’n spelersgroep als de onze, mag je toch best verwachtingen hebben? Streef je nu geen Europees voetbal na, dan verval je tot een clubje dat nergens om voetbalt. Dat willen we toch ook niet meer?” Bron: De Gelderlander.

Toch gek hoor! Nog maar een paar jaar geleden was het dezelfde Hans van Delft die van NEC een stabiele middenmoter wilde maken. Dat was het mooie ideaal dat NEC moest zien te bereiken en waar het NEC-publiek recht op had na al die jaren onderin bungelen. Anno 2004 is dat ideaal volgens Hans geen ideaal meer, maar ben je als stabiele middenmoter opeens een clubje dat nergens om speelt. Dus dat stabiele middenmoter zijn moest eigenlijk zijn: groeien van een club die tegen degradatie vecht, naar een club die nergens om speelt?
Ik hoop net als Hans van harte dat we een club worden die structureel mee gaat doen om Europees voetbal, graag zelfs! Maar een ideaal uit het verleden nu opeens afdoen als iets verachterlijks is wel vreemd. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan