Gouden gids combi’s

Hoewel we in de hoogste divisie gewend zijn aan een onnodig groot aantal verplichte combi’s, blijkt dat ze er in de eerste divisie helemaal wat van kunnen. Wie even langs de verschillende sites van de nacompetitie deelnemers surft komt de gekste regelingen tegen. De sites van Heracles en De Graafschap laten weinig te wensen over qua duidelijkheid: alle uitwedstrijden in de nacompetitie zijn alleen middels de verplichte busreis te bezoeken. Daarnaast heeft in elk geval Heracles er ook voor gezorgd dat er geen enkele supporter het dorp op zijn gemak kan bezoeken, zelfs de fans van het beruchte Volendam dienen in de bus plaats te nemen.
In de andere groep is het al nauwelijks beter. De gemeente Venlo ziet geen enkele mogelijkheid het Helmond Sport legioen onder controle te krijgen, anders dan ze in convooi te laten reizen over het luttele aantal kilometers dat beide plaatsen scheidt. Daarnaast worden door VVV ook de eigen supporters in de combi gedwongen als de uitwedstrijd in Arnhem op het programma staat. Ook Sparta is opeens wat angstig geworden, want Arnhemmers mogen daar woensdag alleen in een busje komen. Hetgeen verbazing wekt na de prima verlopen bekerduels tegen NEC en Utrecht, waarbij grote aantallen supporters op eigen gelegenheid naar Rotterdam reisden zonder dat dit problemen veroorzaakte.
Je zal toch maar supporter van één van de nacompetitieclubs zijn. Overigens nog een tipje voor de fans: de uitwedstrijden bij de ex-eredivisie clubs Vitesse en Volendam zijn gewoon zonder clubcard te bezoeken, zoals het hoort dus. Met al die gekte zou je bijna hopen dat het in de eredivisie blijft zoals het was…(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan