NEC heeft na Den Haag de meeste verplichte combis!

Fansite nec1900.nl maakt vandaag melding van het feit dat NEC nummer twee op de lijst is van de clubs als het gaat om verplichte combi’s. Het bewijst het vermoeden dat we hier op de site al regelmatig geventileerd hebben: het combibeleid in Nederland is op zich al volledig doorgeschoten, maar neemt desastreuze vormen aan als het onze club betreft.
Van de 17 uitwedstrijden afgelopen seizoen konden er slechts 6 op eigen vervoer bezocht worden. Opvallend is dat daar ook de uitwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord bij zaten, waarbij ik gelijk wil opmerken dat het de zaak geen goed doet dat de vrije reis naar Amsterdam resulteerde in een chaos.

Van de 11 verplichte combis kunnen we er 4 direct onder de noemer “belachelijk” scharen: AZ, Roda, Willem 2 en Zwolle. Er is werkelijk geen gegronde reden te bedenken waarom dergelijke wedstrijden niet met vrij vervoer bezocht konden worden. Daarnaast durf ik met iedereen de discussie aan te gaan dat ook de uitwedstrijden naar NAC, Twente en Groningen, mits goed georganiseerd, zonder combi bezocht kunnen worden. PSV en Utrecht liggen in dit opzicht gevoeliger, maar zijn toch ook wel het proberen waard. Verder begrijp ik dat we voorlopig nog een lange weg verwijderd zijn van een combivrij bezoek aan Arnhem (hoewel dat op Monnikenhuizen altijd wel mogelijk was) en Den Haag blijft een geval apart (vinden ze in elk geval zelf), dus die laat ik maar even gaan.

De verantwoordelijken bij NEC zijn er altijd als de kippen bij om te roepen dat de thuisspelende club het beleid bepaalt, maar het wekt toch bevreemding dat wij beduidend meer verplichte combis opgelegd krijgen dan Feyenoord en Ajax (beide 7), Groningen (8) of PSV (9). Het verschijnsel wordt deels verklaart als we de omgekeerde ranglijst (welke club legt de meeste combis op) bekijken, want ook hier staat NEC tweede achter Den Haag. Onze “lokale driehoek” vond het nodig liefst 12 clubs te verplichten in de bus te stappen, dat is bijvoorbeeld 3 meer dan Arnhem en zelfs dubbel zoveel als Enschede! Met deze halsstarrige houding, die eerder al zo veel problemen opleverde rond de Uefa Cup wedstrijd tegen Wisla Krakow, roepen club en gemeente feitelijk het onheil over hun eigen supporters af! (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan