Geen Ajax-fans

Er komen zondag geen Ajax-fans naar de Goffert. Op zich prettig, aangezien het thuisvoordeel alleen maar zal toenemen, maar eigenlijk is het natuurlijk te triest voor woorden. Het wordt tijd dat de KNVB eens wakker wordt en naar de supporters gaat luisteren, want nu worden de beslissingen genomen door plaatselijke onkundigen, niet gehinderd door enige gene over hun onwetendheid.

De reden voor de verplichte combi is volgens de OFA (onafhankelijke fanclub Ajax) het feit dat de Nijmeegse politie de veiligheid van de Ajax-fans niet kan garanderen, vanwege de vele anti-Ajax sympathie├źn in onze stad. Buiten het feit, dat dit statement misschien de krachtsverhoudingen van beider harde kernen ietwat geweld aandoet, vraag ik me ook echt af of het zo is. OK, Feyenoord is misschien geliefder, maar zijn wij echt zo anti-Ajax? Valt wel mee, dacht ik. En mocht dit alles al waar zijn, moet je dan de Ajax-fans straffen of moet je gewoon proberen de eigen aanhang in de hand te houden? Het laatste dunkt me, maar het eerste is ongetwijfeld het makkelijkste voor de autoriteiten.

Hoe dan ook: Het is gewoon niet uit te leggen dat Feyenoord een extra vak krijgt en met vrij vervoer mag komen, terwijl Ajax wordt afgescheept met alleen het (toch al krappe) uitvak middels de bekende combiregeling. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met het altijd grijpen naar de makkelijkste oplossing zonder daarbij na te denken wat de impact is die dat op supporters heeft. Met name voor de supporters van Ajax en Feyenoord met veel landelijke aanhang zijn verplichte combis gewoon erg lastig.

Overigens ben ik blij dat de OFA op haar website inziet dat andersom de NEC fans al jaren met eenzelfde regeling naar Amsterdam moeten. Want laten we eerlijk zijn, meneer Cohen en consorten, hebben niet echt een voortrekkersrol op zich genomen in de strijd voor combi vrij voetbal.(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.