Egoisten

Zoveel mensen, zoveel meningen. Ik vind dat er te vaak combi’s opgelegd worden, maar deze tegen Ajax vind ik niet meer dan logisch! Ten eerste, omdat Ajax en haar fans nu boos worden over de verplichte combi, maar niets van zich lieten horen toen wij een paar maanden geleden ook met de combi daar naar toe moesten! Als ze echt willen strijden voor combivrijvoetbal hadden ze dat toen ook moeten roepen en niet alleen nu, nu zij met een ongewilde combi te maken krijgen! Wij combi, hun ook combi, lijkt me logisch!
Ten tweede wordt er zoveel geroepen over hun goede gedrag, maar dat is allemaal wel op basis van een heel subjectief korte termijn geheugen, want vorig jaar Mei liepen de Ajax-fans hier de boel op stelten te zetten aan de vooravond van de wedstrijd NEC-Ajax. Dus niet meer dan logisch die verplichte combi nu, want goed gedrag gaat verder dan 1 keer lief zijn bij AZ uit! Niet huilen dan als je nu een combi krijgt. Wie zich brandt moet op de blaren zitten!
Ten derde: Ajax en NEC liggen elkaar niet. De situatie die Pol schetst over Feyenoord kan ik dus helaas niet met hem delen. Feyenoord-fans kunnen op X of Z rustig zitten, kunnen veilig thuiskomen en er is geen geouwehoer. Bij Ajax ligt dat wel even anders! Een compleet andere situatie die niet te vergelijken is!

En natuurlijk de reden (NEC-fans zijn anti-Ajax en we kunnen de NEC fans anders niet in de hand houden) is natuurlijk triest! Had onze burgermeester gewoon gezegd: Jullie willen een vrije combi? Daaaaag, dan hadden jullie je vorig seizoen maar fatsoenlijk moeten gedragen! Dan had ze een goede reden gehad, waar de Ajax-arrogantie geen weerwoord op had gehad! Overigens ben ik het wel weer helemaal met Pol eens dat het een slechte tendens is wanneer burgermeesters het beleid omtrent voetbalwedstrijden gaan bepalen.

Tja en Ajax? Die club en fans laten zich alleen horen als het hen zelf uitkomt. Hart voor de algemene zaak (geen combivervoer) is er alleen als zij er mee geconfronteerd worden! Dat is nou precies wat ik aan die gasten vervelend vind: WIJ ZIJN DE BESTE VAN EUROPA, WIJ ZIJN DE BESTE VAN DE WERELD… Het is ikke ikke en de rest kan stikken. Die arrogantie en dat egocentrisme, alsof het zonnestelsel om de ArenA draait, zorgt voor een hoop boze reacties en veropntwaardiging bij ons NEC-fans!Maar een oude wijsheid leert ons dat egoisten weinig vrienden hebben! Dat wordt nu weer eens bevestigd!(Ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan