Eus Marijnissen doet bewust stapje terug

Eus Marijnissen staat vanaf komend seizoen voor de groep bij de Tielse derdeklasser Theole. Een daverende verrassing, want de oud-profvoetballer van NEC, Roda JC en Vitesse is nu nog hoofdtrainer bij zondaghoofdklasser UDI’19 in Uden. En niet zonder succes, want zijn ploeg doet mee om het kampioenschap in de hoofdklasse B.
 
“Ik ben een trainer die de uitdaging zoekt”, licht Eus Marijnissen zijn opmerkelijke overgang toe. “Ik had mijn contract bij UDI zonder problemen kunnen verlengen, maar drie jaar vind ik wel voldoende met deze groep. Een groep waarmee ik in het eerste seizoen kampioen van de hoofdklasse werd én de bekerfinale haalde. Vorig jaar eindigden we als derde en nu doen we weer mee voor de titel.” “Ik had op het hoogste niveau actief kunnen blijven als trainer, want er is altijd voldoende belangstelling voor me geweest. Ook nu heb ik aanbiedingen van zaterdag- en zondaghoofdklassers gekregen. Bij een hoofdklasser train je meestal driemaal in de week, dus ook op de vrijdagavond. Dat betekende driemaal een eind rijden, hetgeen niet meer te combineren is met mijn werk.” 
 
“Ik ben manager bij een assurantiekantoor in Uden, een drukke en leuke baan. Daarvoor moet ik echter ook ’s avonds op pad. Omdat ik mijn werk ook voor honderd procent goed wil doen, heb ik mijn interesse verlegd naar clubs die op een lager niveau acteren. Mensen die mij kennen, begrijpen die keuze wel.”
 
Marijnissen hield aan een gesprek dat hij met het bestuur van Theole had een erg goed gevoel over. “Theole is een club met 34 jeugdelftallen en een gezonde ambitie. De selectie van de club zit al enkele jaren tegen het behalen van een kampioenschap aan. Ik ken de club nog uit de tijd dat ik ODC uit Boxtel trainde. Theole had toen de betere ploeg, maar wij het betere collectief. En dus werden wij uiteindelijk kampioen.” 
 
De 48-jarige Marijnissen heeft verstand van zaken, want hij heeft een prima staat van dienst in het voetbal opgebouwd. Als trainer, maar ook als voetballer. “Ik heb zeven jaar bij NEC gespeeld”, schetst de middenvelder zijn voetballoopbaan. “Daarna vijf jaar in Zuid-Limburg bij Roda JC en slechts twintig wedstrijden in de eerste divisie voor Vitesse. Daar ging mijn knie kapot waardoor ik moest stoppen met voetballen. Bij Vitesse ben ik vervolgens aan de slag gegaan als hoofd Opleidingen.” 
 
Daarna ging hij als trainer aan de slag. Eerst bracht hij Volkel van de vijfde naar de vierde klasse en ODC van de derde naar de tweede klasse. Via de nacompetitie promoveerde hij vervolgens met UNA uit Veldhoven naar de hoofdklasse. 
 
“Daarna ben ik bij UDI’19 aan de slag gegaan en komend seizoen word ik dus trainer bij Theole. Ik kijk er naar uit.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.