Baretto mondeling akkoord met NEC

Gisteren meldde NECfan & Voetbalplus het al en vandaag ook De Gelderlander, Omroep Gelderland & Voetbal International, Edgar Baretto wordt de nieuwe aankoop van NEC.


Voetbal International
NEC akkoord met Paraguayaans toptalent
NEC staat op het punt een tweede grote aankoop te doen. De Nijmeegse club bereikte een mondeling akkoord met het Paraguayaanse talent Edgar Barreto.

Barreto is een negentienjarige middenvelder, die speelt bij Cerro Porteño in zijn geboorteland. Hij was een van de belangrijkste spelers van de Paraguayaanse ploeg die deelnam aan het Olympische kwalificatietoernooi in Chili en daar afgelopen weekeinde zeer verrassend ten koste van Brazilië een ticket verdiende voor de Olympische Spelen in Athene.

In dat laatste duel met Brazilië won Paraguay met 1-0 van Brazilië, doordat aanvoerder José de Vaca een voorzet van Barreto binnen kopte. In die nationale ploeg stond Barreto’s drie jaar oudere broer Diego onder de lat.


Edgar Barreto geldt als een van de grootste talenten van Paraguay. Hij is een aanvallende middenvelder die beschikt over een verfijnde traptechniek, een sterke balcontrole en een goed schot. Bovendien verzet hij zeer veel werk in het veld. Dat laatste is niet vreemd, aangezien zijn grote idool Edgar Davids is. In eigen land waagt men hem qua speelstijl te vergelijken met David Beckham.


 


Mocht Barreto daadwerkelijk komen, dan is dat de tweede sensationele transfer van NEC in de laatste weken. Eerder lijfde de Nijmeegse club al onverwacht de Poolse international Andrzej Niedzielan in.


De Gelderlander
Baretto beoogde aangever Niedzielan
In de persoon van Edgar Baretto hoopt NEC een geschikte aangever te hebben gevonden voor de nieuwe spits Andrzej Niedzielan. De 19 – jarige middenvelder, stijf rechts, heeft een geweldige trap, is fysiek zeer sterk en kan aardig koppen.
 
NEC volgt de speler al lange tijd. Baretto heeft in de belangstelling gestaan van meer clubs. Eerder was de speler in beeld bij Notingham Forest, Manchester City en een club uit de Serie A. Afgelopen zomer is Charlton Athletic, de huidige nummer vier in Engeland, nog bezig geweest met Baretto. Maar de club vond de speler te duur.
 
Baretto was de laatste weken op het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Chili de zeer jonge aanvoerder van het Paraguyaanse elftal. Op dat toernooi – waar onder meer ook Fábio Rochemback en Maxwell acteerden – mochten spelers tot 23 jaar meedoen.Omroep Gelderland
NEC mondeling akkoord met Barreto
NEC heeft na de wedstrijd tegen Feyenoord een mondeling akkoord bereikt met Edgar Osvaldo Barreto uit Paraguay. Barreto heeft toegezegd de komende 4,5 jaar voor NEC te spelen.


Barreto is 19 jaar en speelt als verdedigende middenvelder voor Cerro Porteno in Paraguay. Hij is de dragende speler van het olympische elftal van Paraguay, dat zich afgelopen weekend plaatste voor de Olympische Spelen in Athene. Bovendien is hij aanvoerder van dat elftal.

De overgang moet vrijdag schriftelijk bevestigd zijn, omdat maandag de transfermarkt sluit.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.