Edgar Barreto helpt Paraguay langs Brazilië

Paraguay zorgde voor een grote verrassing door Brazilië te verslaan. De Brazilianen mochten dan al zeker zijn zijn voor de kwartfinales, maar verliezen van tien jonge Paraguayanen had de wereldkampioen niet verwacht.
‘Paraguay was hongeriger vandaag en kreeg daarvoor een beloning’, verklaarde aanvaller Adriano de 2-1 nederlaag.

Paraguay neemt met het Onder-23 elftal deel aan de Copa América, ter voorbereiding op de Olympische Spelen van Athene. En tot nu toe met succes, gezien de twee zeges en de eerste plaats in groep C.

Paraguay kwam al na 28 minuten op voorsprong door een kopbal van Julio González. Luis Fabiano zette beide buurlanden zeven minuten later alweer naast elkaar: hij controleerde de bal op zijn borst en knalde uit de draai in de kruising.

Brazilië was de betere ploeg, creëerde de meeste kansen, maar bleek niet zo efficiënt als in voorgaande duels. Dat kwam de ploeg van bondscoach Carlos Alberto Parreira duur te staan. In de 71ste minuut vond Edgar Barreto zijn medespeler Fredy Bareiro, die doelman Julio César door de benen passeerde.

In het laatste kwartier moest de ploeg van bondscoach Carlos Jara met tien man de zege binnen halen, na een rode kaart van Emilio Martinez. Maar Jong Paraguay bleef overeind.