De Pers: RKC Waalwijk – NEC

NEC gelukkigste met gelijkspel bij RKC
VI.nl

RKC lag met een 2-0 voorsprong op koers voor de vierde zege van het seizoen. Mede dankzij een goedkope strafschop pakte NEC een punt in Waalwijk (2-2).

RKC Waalwijk kreeg halverwege de eerste helft de beloning voor de goede start. Rick Hoogendorp benutte een strafschop, die hij zelf had ‘verdiend’ na een overtreding van Arjan Ebbinge. Jasar Takak gaf het scorebord in het Mandemakers Stadion een voor de thuisploeg mooier uiterlijk door zeven minuten voor rust de 2-0 aan te tekenen.

De 2-0 voorsprong gaf RKC Waalwijk de gelegenheid de teugels te laten vieren. Maar de Brabantse formatie was daarin iets te enthousiast. NEC profiteerde in de persoon Said Boutahar van de Waalwijkse achteloosheid.

Hoewel niet onverdiend gezien het spel in de tweede helft, kreeg NEC de gelijkmaker in de schoot geworpen. Scheidsrechter Wiedemeijer zag in een correcte sliding van Serginho Greene aanleiding genoeg voor een strafschop. Rob Wielaert greep deze buitenkans met beide handen aan; 2-2.

NEC knokt zich terug bij RKC: 2-2
Voetbalonline.nl

NEC heeft een zwaarbevochten punt gepakt uit bij RKC. De ploeg van Johan Neeskens knokte zich, met enige hulp van de scheidsrechter, terug van een 2-0-achterstand: 2-2.

Halverwege de eerste helft kreeg RKC een strafschop, omdat Rick Hoogendorp onderuitgetrokken werd door Arjan Ebbinge. De routinier voltrok het vonnis zelf en liet Gentenaar kansloos: 1-0. Hoogendorp stond vervolgens ook aan de basis van de tweede Waalwijkse treffer. Hij stelde vijf minuten voor rust Takak in staat 2-0 te maken. De wedstrijd leek gespeeld, ware het niet dat het op slag van rust 2-1 werd door Boutahar. Hierdoor mocht NEC de tweede helft nog met enige hoop tegemoet zien.
Dat die hoop niet ijdel was bleek zo’n 20 minuten voor tijd. NEC kwam op dat moment namelijk op gelijke hoogte, maar het had daar wel de hulp van de slecht leidende scheidsrechter Wiedemeijer voor nodig. Deze beoordeelde een sliding van Green onterecht als overtreding en schonk zodoende NEC een penalty. Die werd keurig verdisconteerd door Wielaert: 2-2. In deze stand kwam geen verandering meer.

Voorsprong wederom weggegeven
RKCWaalwijk.nl

Vanmiddag speelde RKC WAALWIJK voor 5.800 toeschouwers in het Mandemakers Stadion tegen N.E.C. Nijmegen. Eindstand 2-2, rust 2-1.

De wedstrijd had twee verschillende helften. In de eerste helft overheerste het team van Erwin Koeman met een belangrijke rol voor Hoogendorp. Hij begon in de 5e minuut met een schot op de paal. In de 23e minuut benutte hij een strafschop nadat hij door Arjan Ebbinge was onderuitgehaald. In de 37e minuut gaf hij een voorzet aan Takak die vervolgens zijn eerste goal in dienst van RKC WAALWIJK maakte, 2-0. Enkele minuten daarvoor had hij diverse NEC-verdedigers gepasseerd, de bal randje 16-metergebied aan Krohn-Dehli gegeven die vervolgens Fuchs de gelegenheid bood een schot op doel te richten dat maar net voorlangs naast de paal belandde. Ook Putter had enkele kansen. In de 30e minuut ging hij alleen op keeper Gentenaar af, na een dieptepass van Fuchs. Hij benutte de kans niet en schoot op de NEC-keeper. Vlak voor rust scoorde Boutahar de tegengoal van NEC. Uit een kluts kreeg hij de bal voor van een RKC WAALWIJK-verdediger, die de bal wat ongelukkig tegen zich aan kreeg.

In de tweede helft was NEC de sterkere ploeg, ?Zeker zo?n 30-35 minuten? aldus trainer Johan Neeskens tijdens de persconferentie. ?We voetbalden niet meer goed naar voren? aldus Erwin Koeman. Gezien het door RKC WAALWIJK getoonde spel en de druk die NEC wist te zetten, lag de gelijkmaker in de lijn der verwachting. Wielaert zette de 2-2 op het scorebord door het benutten van een strafschop in de 66e minuut. Scheidsrechter Wiedemeijer gaf de penalty na een sliding van Greene op Denneboom. In de eindfase was er weer meer druk van de zijde van de Waalwijkers. Er was onder andere in de 86e minuut een kans voor Janssen. Gentenaar kon zijn schot maar net van de lijn halen en verwerken tot een corner.

Voor de wedstrijd waren er bloemen voor Hoogendorp en Van Hintum. Hoogendorp speelde tegen FC Utrecht op 3 oktober 2004 zijn 200e wedstrijd voor RKC WAALWIJK en Van Hintum speelde vanmiddag zijn 150e.

Khalid Boulahrouz nam voor de aftrap afscheid van de supporters van RKC WAALWIJK.