De Pers: NEC – Feyenoord

 
Voetbalkrant (NOS)
Feyenoord opnieuw bijtijds bij de les


Feyenoord heeft ook zijn tweede competitieduel na de winterstop in winst omgezet, maar opnieuw moest daarvoor het nodige reparatiewerk verricht worden. Net als zondag tegen FC Utrecht keken de Rotterdammers ook bij NEC na een slordig eerste bedrijf tegen een achterstand aan. Kuijt en Buffel slaagden er echter na rust binnen een kwartier in het tij in Feyenoords voordeel te keren. De zege kwam niet meer in gevaar en hielp de ploeg langs AZ, tot vandaag de nummer drie van de eredivisie.

De sterke invalbeurt van Danko Lazovic ten spijt – de jonge spits hielp Feyenoord zondag met twee treffers langs FC Utrecht – had trainer Bert van Marwijk vastgehouden aan dezelfde basiself als in de Kuip. Het getoonde vertrouwen was echter niet besteed aan de ploeg. Met name in de achterste lijn was de scherpte opnieuw ver te zoeken in de eerste helft. Buffel had Feyenoord weliswaar op voorsprong kunnen zetten, de openingstreffer kwam tussen de sneeuwbuien door op naam van de Poolse NEC-aanwinst Niedzielan, die vrijbaan werd gegund door Paauwe c.s. en doelman Lodewijks met een subtiel stiftje verschalkte: 1-0.

Na de pauze, waarin met succes de lijnen op het ondergesneeuwde weer zichtbaar waren gemaakt, was Feyenoord als eerste bij de les. Kort nadat hij tevergeefs op jacht was geweest naar een strafschop, stuurde Van Persie met een fraaie beweging Van der Doelen het bos in. Kuijt joeg het mislukte schot dat volgde alsnog in de touwen: 1-1. NEC reageerde aangeslagen. Buffel profiteerde optimaal van de plotseling ingetreden chaos in de Nijmeegse defensie. De Belg pikte een verdwaalde voorzet op en haalde hard uit: 1-2. Nog in het eerste kwartier verzuimde Van Persie de Rotterdamse zege veilig te stellen na een verkeerde pass van NEC-verdediger Schuurman. Ook Kuijt faalde oog in oog met Gentenaar, die even later in verte ontwaarde hoe collega Lodewijks voorkwam dat Niedzielan een droomavond beleefde.


Voetbal.nl
Zwaarbevochten zege Feyenoord in Nijmeegse sneeuw


Een wit veld, rode lijnen en een oranje bal. Het sneeuwde woensdagavond hard in Nijmegen, maar scheidsrechter Dick Jol had daar maling aan. Ook NEC en Feyenoord lieten zich niet uit het veld slaan door de winterse omstandigheden en vochten voor wat ze waard waren. De bezoekers trokken daarbij uiteindelijk aan het langste eind: 1-2.

Feyenoord kreeg in de zesde minuut via Thomas Buffel de eerste grote kans van de wedstrijd, maar NEC deelde in de eerste helft de lakens uit. De rood-zwart-groene combinatie raakte Jeffrey Leiwakabessy al in de 17de minuut kwijt na een botsing met ploeggenoot Peter Wisgerhof, maar kreeg met Dejan Govedarica een gemotiveerde vervanger in de ploeg. De Serviër speelde zijn 350ste competitiewedstrijd als profvoetballer en liet zien dat ervaring onder moeilijke omstandigheden telt. NEC leek zich beter te realiseren dat de sneeuw het spel vertraagt en won veel persoonlijke duels door eerder naar de bal toe te komen. Andrzej Niedzielan bezegelde het krachtsverschil in de 22ste minuut met een schitterend doelpunt. Resit Schuurman stuurde de Poolse aankoop met een dieptepass op avontuur en Niedzielan maakte zijn eerste Nijmeegse treffer met een bekeken stiftje over doelman Patrick Lodewijks.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Het sneeuwde minder hard, maar het veld werd er niet minder zwaar op. Feyenoord stroopte de mouwen op en kwam terug in de wedstrijd. De niet al te gelukkige, maar wel hard werkende Dirk Kuijt beloonde een fraaie actie van Robin van Persie al in de 47ste minuut met de gelijkmaker. NEC beperkte zich vanaf dat moment tot het verdedigen van een punt en kreeg pas laat in de tweede helft nog één goede kans via Niedzielan, die echter te slap inschoot om Lodewijks voor een tweede maal te verschalken. Thomas Buffel had daarvoor echter al gescoord voor Feyenoord. De Belg, die in de eerste helft nog twee grote kansen om zeep had geholpen, hielp Feyenoord met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied aan de zege. Daardoor staat Feyenoord weer derde op de ranglijst. AZ kwam in Alkmaar namelijk niet verder dan 0-0 tegen Willem II.


VI.nl
Feyenoord komt ook terug tegen NEC

Feyenoord heeft de tweede zege na de winterstop behaald. Net als zondag tegen FC Utrecht kwamen de Rotterdammers ook tegen NEC achter, en net als toen wonnen ze uiteindelijk toch (2-1). Deze keer was de comeback minder heroïsch maar wel net zo nuttig.
Feyenoord begon sterk aan het duel in Nijmegen. De ploeg ging gretig voor een snelle treffer maar slaagde ondanks een paar kansjes niet. NEC was heel wat sneller trefzeker. Resit Schuurman stuurde Niedzielan in de 22ste minuut weg en de Pool verschalkte Patrick Lodewijks met een listig wippertje.

Na de tegenvaller beet Feyenoord wat van zich af, al maakte de ploeg van Bert van Marwijk de fout veel met de bal te lopen op het gladde veld. NEC kon daardoor steeds op tijd ingrijpen wanneer weer een Feyenoorder het met een individuele actie probeerde.

Na de pauze sloeg Feyenoord direct toe. Robin van Persie draaide knap weg, zette met rechts voor en Dirk Kuijt gleed de bal bij de tweede paal binnen: 1-1. Tien minuten later volgde ook een tweede treffer voor de gasten. Nu was het Buffel die van links naar binnen dribbelde en met rechts in de verre hoek knalde.

In het resterende half uur vielen er nog twee goede kansen. Kuijt schoot verraderlijk in, waarna Dennis Gentenaar sterk redde. Aan de andere kant gebeurde exact hetzelfde toen Niedzielan schoot en Lodewijks attent ingreep. Verder kwam NEC niet, waardoor Feyenoord een tweede geslaagde comeback bewerkstelligde en naar de derde plaats klom.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan