NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof (65. Patrick Ax), Rob Wielaert, Pascal Heije, Jeffrey Leiwakabessy (17. Dejan Govedarica), Resit Schuurman, Youssouf Hersi, Björn van der Doelen, Jarda Simr, Frank Demouge (71. Zico Tumba), Andrzej Niedzielan

Feyenoord
Patrick Lodewijks, Song Chong-Gug, Kees van Wonderen, Patrick Paauwe, Ramon van Haaren, Ebi Smolarek (79. Danko Lozavic), Alfred Schreuder, Sebastián Pardo, Robin van Persie, Thomas Buffel, Dirk Kuijt

Een wit veld, rode lijnen en een oranje bal. Het sneeuwde woensdagavond hard in Nijmegen, maar scheidsrechter Dick Jol had daar maling aan. Ook NEC en Feyenoord lieten zich niet uit het veld slaan door de winterse omstandigheden en vochten voor wat ze waard waren. De bezoekers trokken daarbij uiteindelijk aan het langste eind: 1-2.

Feyenoord kreeg in de zesde minuut via Thomas Buffel de eerste grote kans van de wedstrijd, maar NEC deelde in de eerste helft de lakens uit. De rood-zwart-groene combinatie raakte Jeffrey Leiwakabessy al in de 17de minuut kwijt na een botsing met ploeggenoot Peter Wisgerhof, maar kreeg met Dejan Govedarica een gemotiveerde vervanger in de ploeg. De Serviër speelde zijn 350ste competitiewedstrijd als profvoetballer en liet zien dat ervaring onder moeilijke omstandigheden telt. NEC leek zich beter te realiseren dat de sneeuw het spel vertraagt en won veel persoonlijke duels door eerder naar de bal toe te komen. Andrzej Niedzielan bezegelde het krachtsverschil in de 22ste minuut met een schitterend doelpunt. Resit Schuurman stuurde de Poolse aankoop met een dieptepass op avontuur en Niedzielan maakte zijn eerste Nijmeegse treffer met een bekeken stiftje over doelman Patrick Lodewijks.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Het sneeuwde minder hard, maar het veld werd er niet minder zwaar op. Feyenoord stroopte de mouwen op en kwam terug in de wedstrijd. De niet al te gelukkige, maar wel hard werkende Dirk Kuijt beloonde een fraaie actie van Robin van Persie al in de 47ste minuut met de gelijkmaker.

NEC beperkte zich vanaf dat moment tot het verdedigen van een punt en kreeg pas laat in de tweede helft nog één goede kans via Niedzielan, die echter te slap inschoot om Lodewijks voor een tweede maal te verschalken. Thomas Buffel had daarvoor echter al gescoord voor Feyenoord.

De Belg, die in de eerste helft nog twee grote kansen om zeep had geholpen, hielp Feyenoord met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied aan de zege.