De Pers: Ajax – NEC

Voetbal.nl
Sonck vindt bres in defensie NEC


Ajax kende een lastige middag tegen NEC. De Amsterdammers, waar Tom De Mul debuteerde, bleken en uur lang niet bij machte een bres in de stugge defensie van de Nijmegenaren te vinden. Het was uiteindelijk Wesley Sonck die het gaatje vond en zijn ploeg de overwinning schonk. De 1-0 zege houdt Ajax alleen aan kop van de Eredivisie.


Met Daniël de Ridder in de basis voor de geblesseerde Tom Soetaers trad Ajax in eigen huis aan tegen NEC. De ploeg van Johan Neeskens kende in Andrzej Niedzielan een debutant die verdienstelijk speelde. NEC speelde een solide wedstrijd en maakte het Ajax bijzonder moeilijk. Bovendien braken de bezoekers af en toe gevaarlijk uit. Toch domineerde Ajax, zonder echt gevaarlijk te worden. De buitenspelers Victor Sikora en De Ridder werden lang in toom gehouden, maar toch kwam het beslissende moment via de vleugel. Sikora werd na een uur spelen de diepte ingestuurd en hij legde de bal terug. Rafael van der Vaart leek de bal onderweg nog aan te raken, maar Sonck pikte het rondleer op. De Belg haalde de bal even terug en schoot daarna de verlossende 1-0 binnen.


VI.nl
Sonck bezorgt zoekend Ajax winst op NEC


Ajax won met 1-0 van NEC maar daar was wel zo’n beetje alles mee gezegd. De koploper van de Holland Casino Eredivisie overtuigde net als vlak voor de winterstop nauwelijks, maar was wel beter dan het bescheiden NEC. Wesley Sonck was met zijn eerste succesvolle actie direct beslissend.


De Belg was het eerste uur nog een van de ongelukkigste spelers op de nieuwe mat in de Arena. Sonck opereerde als schaduwspits achter Rafael van der Vaart maar maakte veel fouten en was niet vaak op een geslaagde actie te betrappen. Net als overigens een hoop van zijn collega’s.

De toeschouwers zagen voor rust alleen in de befginfase een sterk Ajax, dat aandrong op een snelle treffer. Na het offensiefje zakte de wedstrijd in, waardoor NEC iets uit zijn schulp kon kruipen. Veel gevaar stichtten beide ploegen verder niet.


VoetbalOnline
Matig Ajax klopt toch ook NEC: 1-0


Ajax heeft haar tweede overwinning in vijf dagen geboekt. Evenals woensdag tegen Roda ging dat zeer moeizaam. In de Arena werd NEC geklopt dankzij een treffer van Wesley Sonck.

NEC liet Ajax niet in haar spel komen. De Amsterdammers ontberen vorm en moeten het dan hebben van een individuele opleving. Die kwam er na een uur en wel van Victor Sikora, woensdag nog doeltreffend tegen Roda nadat hij vorige week zondag door het slijk was gehaald door Freek de Jonge. De buitenspeler stelde met een goede actie Wesley Sonck in staat binnen te tikken: 1-0.


In het laatste half uur van de wedstrijd had het evengoed 2-0 als 1-1 kunnen worden. Beide teams kregen de bal echter niet meer in het doel, zodat Ajax drie punten op kon strijken en haar plaats aan de kop van de eredivisie kon consolideren.
Bij NEC maakte de Pool Niedzielan zijn debuut (in de 64ste minuut vervangen door De Freitas), terwijl bij Ajax de jonge Belg Tom De Mul mocht debuteren. Een andere Ajax-jongeling, rechtsbuiten Daniël de Ridder, maakte woensdag zijn debuut en mocht nu de hele wedstrijd meespelen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.