De Freitas teleurgesteld weg bij NEC

Fabian de Freitas (31) is met onmiddelijke ingang vertrokken bij NEC. De aanvaller had nog een contract tot het eind van het komende seizoen, maar ziet geen toekomst meer bij de Nijmeegse club.

‘Ik ben onder deze trainer (Johan Neeskens, red.) dit seizoen nauwelijks aan spelen toegekomen,’ aldus De Freitas. ‘Het werd mij al vrij snel duidelijk dat daar komend seizoen weinig verandering in zou komen. Dan kun je beter stoppen. Ik heb een mooie afkoopsom bedongen en ben van plan me nu weer op mijn studie bouwkunde te gaan richten.’

Het vertrek van De Freitas is opmerkelijk, aangezien NEC nu welgeteld over één fitte aanvaller beschikt terwijl de ploeg op 3 juli al moet aantreden in het Intertoto-toernooi. Alleen Frank Demouge is speelklaar. De Poolse spits Andzrej Niedzielan herstelt nog steeds van een operatie aan zijn buikspieren.

De laatste maanden vertrokken Dennis de Nooijer (Sparta; inmiddels FC Dordrecht), Patrick Ax (De Graafschap), Zico Tumba (gestopt) en René van Rijswijk (Cambuur Leeuwarden) al. Topscorer Youssouf Hersi, die was gehuurd van Ajax, speelt volgend seizoen voor SC Heerenveen.

Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina