Schuurman verbaasd naar FC Twente

Resit Schuurman (25) verruilt NEC definitief voor FC Twente. De middenvelder tekent een tweejarig contract bij de Tukkers. De overgang van Schuurman wekt bevreemding omdat het een ruil – met gesloten beurzen – betreft met de zeven jaar oudere Patrick Pothuizen.

Schuurman, die in drie seizoenen slechts twee wedstrijden miste voor NEC, weet dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. ‘Op het moment dat NEC meewerkt aan een ruil, dan weet je al genoeg’, zegt hij nuchter.

‘Ik ben niet bang de concurrentie aan te gaan, maar als een club een aantal versterkingen haalt, gaan die ook spelen. Toch had ik niet verwacht dat ze me zomaar zouden laten gaan. Ik heb afgelopen seizoen wat minder gespeeld, maar heel het team voetbalde slecht. Toen ik op vakantie in Mexico een telefoontje kreeg dat FC Twente interesse had, ben ik erover gaan nadenken. Ik denk dat dit het beste is. Ik ga op een rare manier weg, alleen moet je daar niet te lang bij stil staan. Zo is het voetbal nu eenmaal.’

FC Twente probeerde Schuurman al twee keer eerder te contracteren. Toen de Deventenaar in het seizoen 1997/98 zijn debuut maakte bij Go Ahead Eagles, wilden de Tukkers hem een dag later al inlijven. En drie jaar geleden was NEC net iets slagvaardiger.

‘Nu ga ik alsnog naar Enschede’, zegt Schuurman. ‘Ik zie FC Twente als een stap vooruit, het is een mooie club met een goed stadion en natuurlijk fantastische supporters.’

Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan