Brief in VI

Naast de gefundeerde klacht van een medefan over het chaotische vertrek uit Breda, staat er deze week nog een andere opvallende inzending in de lezerspost-rubriek van Voetbal International. Je vraagt je af waar de NAC-fan zich mee bemoeit, maar volgende tekst geeft wel precies aan hoe de rest van Nederland de situatie bij NEC ziet:
“Beste Johan Neeskens, houd de eer aan jezelf en laat je niet voor schut zetten door je eigen spelers en je eigen publiek. Als NAC-supporter heb ik genoten dat we zaterdag na 45 minuten al met 5-0 voorstonden. Dat je eigen spelers er met de pet naar gooiden en je fans het stadion eerder verlieten…Johan, je kwelt jezelf. Maar bedankt voor het niet meevoetballen, zodat wij het voor rust al konden beslissen.”
Duidelijk. Mocht er iemand nog twijfels hebben over de uitspraken van Neeskens en de schade die daarmee is aangericht, dan geeft deze brief wel aan welke kant de rest van het land kiest. Blijkbaar is een fantastische voetballer automatisch ook een geweldige trainer en geweldige trainers hebben altijd gelijk. Dus, is de mening van voetbalminnend Nederland, heeft het NEC-publiek Neeskens danig in de steek gelaten. Jammer dat niemand een keer een fatsoenlijke blik op de huidige situatie werpt, want misschien zouden feiten als een mentaal labiele spelersgroep, warrige wissels, spelers die stilstaan in hun ontwikkeling en de dramatische doorstroming van talent in combinatie met een hopeloos verdedigende taktiek de ogen openen. Maar zover zal het wel niet komen, dus is het misschien beter dat wij, de supporters onze taktiek ook aanpassen.
Johan, onze club is veel te klein en min en wij zijn duidelijk te weinig loyaal voor een trainer van jouw niveau, het lijkt ons raadzaam dat je je carriere elders vervolgd…(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan