Berichtgeving aflopende spelerscontracten

Vanochtend werd al via de pers bekend dat NEC aan het einde van het seizoen afscheid zal namen van Patrick Ax. Het contract van de 24-jarige aanvaller, die sinds het seizoen 2000/2001 uitkomt voor NEC, loopt aan het einde van dit seizoen af en zal niet worden verlengd. 
 
Aan het einde van het huidige seizoen lopen nog een aantal spelerscontracten af; inmiddels hebben met de betreffende spelers gesprekken plaatsgevonden, onderstaand een overzicht van de uitkomsten hiervan: 
 
Dejan Govedarica: contract wordt niet verlengd. Govedarica (34) is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van NEC en speelde tot nu toe 54 competitieduels waarin hij 2 doelpunten maakte. 
 
Pascal Heije: het contract is formeel opgezegd met hierbij de kanttekening dat aan het einde van het seizoen weer een gesprek met Heije gepland is. Vanwege een aantal blessures waarmee Heije dit seizoen te kampen heeft gehad wordt dan pas definitief een besluit genomen over eventuele verlenging.
 
Jeffrey Leiwakabessy: contract is inmiddels met 2 seizoenen verlengd. Leiwakabessy is afkomstig uit de eigen jeugd van NEC en aan zijn zesde seizoen bij de eerste selectie bezig. Met name de laatste twee seizoenen heeft hij zich ontwikkeld tot een vaste waarde in het team van trainer Johan Neeskens. Mark Otten: heeft van NEC een nieuwe aanbieding ontvangen, hij heeft deze in beraad. Jeugdinternational Otten (18) is bezig aan zijn eerste seizoen bij de eerste selectie en kwam nog niet in officiële duels in actie. 
 
René van Rijswijk: contract wordt niet verlengd. Van Rijswijk (33) is bezig aan zijn vijfde seizoen in dienst van NEC en krijgt dit seizoen weinig speeltijd. Van Rijswijk speelde tot op heden 118 competitiewedstrijden voor NEC en kwam daarin tot 2 doelpunten. Zico Tumba: contract wordt niet verlengd. Tumba (26) kwam in 2001 over van De Graafschap en is bezig aan zijn derde seizoen bij NEC Hij heeft nooit echt een basisplaats kunnen afdwingen en kwam tot nu toe tot 67 competitieduels (7 goals). Tumba heeft aangegeven te stoppen met profvoetbal en te vertrekken naar Frankrijk.
 
Mike Zonneveld: maakte enkele weken geleden al bekend niet in te gaan op een nieuwe aanbieding van NEC Zonneveld heeft inmiddels een contract getekend bij NAC Breda. 
 
Björn van der Doelen: speelt op huurbasis bij NEC waardoor ook zijn huidige werkgever FC Twente gesprekspartner is. Een beslissing hierover valt in een later stadium. Youssouf Hersi: speelt op huurbasis bij NEC waardoor ook zijn huidige werkgever Ajax gesprekspartner is. Een beslissing hierover valt in een later stadium.


Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.