Alexander Prent laat zien dat hij bestaat

Romano Denneboom scoorde gisteren tegen DIO’30 (11 – 2) zijn eerste doelpunt voor NEC. Toch is de spits er zondag bij de return in de Intertoto tegen Cork City mogelijk niet bij. Een verrassende vervanger diende zich aan.

Alexander Prent is bezig aan een goede voorbereiding. Tuurlijk, de 21-jarige aanvaller die deze zomer overkwam van Jong NEC is er nog lang niet en moet nog waanzinnig veel leren, maar de cijfers zijn fraai tot dusver. In zijn eerste oefenwedstrijd tegen de amateurs van NEC scoorde Prent in 45 minuten voetbal twee keer. Tegen Quick 1888 kwam hij een in klein uur niet tot scoren, maar gaf hij wel een paar assists. Gisteren kwam Prent in Druten in de rust in het veld voor Frank Demouge. Hij wist wel raad met de vele ruimte en scoorde drie keer.

Nou liegen deze cijfers wel een beetje. Neem de wedstrijd tegen DIO. Prent kwam in het veld tegen een suf gewisselde ploeg en de Drutense spelers die na rust nog wel in het veld stonden waren leeg. Waar de derdeklasser zeventig minuten lang prima mee voetbalde, hield het daarna open huis. In de laatste twintig minuten liep de score op van 4-2 naar 11-2.

Van die laatste zeven doelpunten nam Prent er twee voor zijn rekening. Een intikker en een prima schot nadat hij zijn directe tegenstander in de zestien had afgetroefd. Tien minuten na rust had Prent ook al de 4-0 gemaakt. Een sneu doelpunt voor invalkeeper Marcel Gorter, die het zwakke schot via zijn handen in het net zag verdwijnen.

Dus maakte Prent er drie en was hij – nadat hij die titel in de wedstrijd tegen de amateurs van NEC moest delen met Demouge en Simr – topscorer van de dag. “Ik ben erg tevreden over mijn voorbereiding tot nu toe”, zei hij dan ook na de wedstrijd. “Ik krijg veel speeltijd en pik mijn doelpuntjes mee. Van het publiek krijg ik veel leuke reacties. Maar ik ben er natuurlijk nog lang niet.”

De geboren Zeistenaar, die bij NEC anderhalf jaar langs de kant stond met een gescheurde kruisband merkt vooral op de trainingen dat hij nog maar een ‘jungske’ is. “Ik moet positioneel nog veel beter worden, sterker aan de bal en goed het overzicht leren bewaren. Maar dat komt vanzelf als je met deze jongens traint. Ik merk nu al dat ik beter wordt. Je hebt gewoon geen tijd. Vooral in partijtjes op klein veld heb ik nog moeite met het snelle spel.”

Toch staat er een speler met zelfvertrouwen. “Ja, ik weet dat ik het in mijn mars heb om het te halen. En als die niet komt, ben ik blijkbaar niet goed genoeg, maar daar ga ik niet vanuit.”

Waarschijnlijk hoopt Prent stiekem al een paar minuten tegen Cork City. Want de arme Frank Demouge stond afgelopen zaterdag bijna een uur veel te eenzaam voorin. Daarna kreeg hij hulp van nieuwkomer Denneboom, maar die is er zondag misschien niet bij. “Mijn vriendin staat op het punt te bevallen van de tweede. Ze is zaterdag uitgeteld, maar het is nu al aan het rommelen. Mocht het zaterdag nog niet zover zijn, ga ik waarschijnlijk niet meer naar Ierland.”

DIO’30-NEC 2-11 (0-3).
15. Heuveling (e.d) 0-1, 16. Denneboom 0-2, 18. Demouge 0-3, 56. Prent 0-4, 59. Geurts 1-4, 66. Geurts 2-4, 71. Thijs Hendriks 2-5, 76. Wisgerhof 2-6, 78. Prent 2-7, 80. Prent 2-8, 82. Thijs Hendriks 2-9, Simr 2-10, Tininho 2-11.

NEC: Gentenaar; Heije, Pothuizen, Ebbinge (46. Paymans), Valencia, Van der Doelen (46. Simr), Wielaert (65. Wisgerhof), Boutahar (46. Roel Hendriks), Tininho; Demouge (46. Prent), Denneboom (57. Thijs Hendriks).