NEC wint ook met dubbele cijfers van DIO (+ foto’s)

NEC speelde dinsdagavond de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding. In Druten werd met 11-2 gewonnen van de plaatselijke derdeklasser DIO’30, dat komend seizoen het 75-jarig jubileum viert. NEC scoorde dus weer veel, maar de NEC-defensie werd ook gepasseerd, twee keer zelfs.

Voor rust speelde NEC met een team dat aanstaande zaterdag in Ierland best eens de basiself zou kunnen vormen. Een verdediging met Heije, Pothuizen, Ebbinge en Valencia. Het middenveld werd gevormd voor Van der Doelen, Wielaert, Boutahar en Tininho en voorin het koppel Demouge-Denneboom.

Nadat Tininho in de beginfase al een keer op de paal had geschoten was het een speler van DIO die de score opende. Na 16 minuten was het Heuveling, die ooit nog voor NEC uitkwam, die zijn eigen doelman passeerde: 0-1

Twee minuten later was het al 0-3 door de eerste goal van Romano Denneboom in het shirt van NEC na een knappe actie van Tininho. Direct daarna volgde een doelpunt van Frank Demouge, opnieuw op aangeven van Tininho. 0-3 was ook de ruststand.

Neeskens wisselde in de rust vier spelers; Boutahar, Demouge, Ebbinge en Van der Doelen bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Simr, Prent, Paymans en Roel Hendriks. Ook in de tweede helft duurde het relatief lang voor er een goal te bewonderen viel.

In de 60ste minuut was het Prent die scoorde na een fout van de doelman van DIO. Een minuut later scoorde Jeroen Geurts namens DIO de 1-4 na nonchalant verdedigen bij NEC.

Vijf minuten later was het opnieuw Geurts die scoorde, ditmaal wel erg gelukkig; zijn schot werd door een verdediger van NEC van richting verandert en liet Gentenaar hierdoor kansloos: 2-4. Intussen had Neeskens nog tweemaal gewisseld. Peter Wisgerhof verving Rob Wielaert en Thijs Hendriks kwam in het veld voor Romano Denneboom.

In het laatste kwartier vielen er liefst zeven treffers te bewonderen. Alexander Prent en Thijs Hendriks scoorden beiden tweemaal, Wisgerhof, Simr en Tininho éénmaal. Met name de treffer van Jarda Simr was mooi, na een snelle aanval stifte hij de bal op aangeven van Tininho op fraaie wijze over de volstrekt kansloze doelman van DIO.

Bij NEC ontbraken de geblesseerden Niedzielan, Worm en Van der Sleen. Ook Jeffrey Leiwakabessy kwam niet in actie, hij is nog niet geheel fit.

DIO’30-NEC (0-3) 2-11
16′ Heuveling 0-1 (e.d.), 17′ Denneboom 0-2, 19′ Demouge 0-3, 60′ Prent 0-4, 61′ Geurts 1-4, 66′ Geurts 2-4, 74′ T. Hendriks 2-5, 77′ Wisgerhof 2-6, 79′ Prent 2-7, 80′ Prent 2-8, 81′ T. Hendriks 2-9, 89′ Simr 2-10, 90′ Tininho 2-11