Zwak NEC pakt punt in Groningen

FC Groningen-NEC (0-0) 0-0
 Temmink
 13.500 (250 NEC-supporters)
 Hesp (NEC)

FC Groningen : Beukenkamp, Matthijs, Boekweg, Van Gessel, Florén, Krstev (80.Jongsma), Hugo (72. Bronkhorst), Broerse, Landerl (62. Ikedia), Drent, Tuhuteru
NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Hesp, Wielaert, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Simr, Ax, Demouge, (76.Tumba), De Nooijer (65.Van Rijswijk)

NEC is dankzij een doelpuntloos gelijkspel in en tegen Groningen geklommen naar de vijfde plaats. Er had voor de thuisclub meer ingezeten, maar de ploeg van trainer Ron Jans sprong zeer slorig met de vele kansen om. Door het gelijkspel moet FC Groningen weer bevreesd naar de ranglijst kijken, terwijl NEC zich nog steeds een heuse gegadigde mag noemen voor deelname aan het UEFA Cup-toernooi.

Groningen begon zeer overtuigend aan het duel. De Groningers zetten de Nijmegenaren vast op eigen helft en dwongen voor rust vier grote kansen af. Mile Krstev kreeg al in de eerste minuut een levensgrote kans en had zijn ploeg op voorsprong moeten zetten, maar de Macedoniër schoot over. De oud-Heerenveen-speler kreeg in de eerste helft nog drie grote kansen, maar kon ook die niet verzilveren. NEC-doelman Dennis Gentenaar en de lat stonden steeds in de weg.

De Nijmegenaren hadden grote moeite FC Groningen bij te benen. Onnodig balverlies en een gebrek aan creativiteit brachten de gasten vaak in problemen. “We misten vandaag Mike Zonneveld en Youssouf Hersi”, redeneerde Neeskens na afloop op de persconferentie. “Dat zijn spelbepalende spelers. Zonder hen is het team zeer gehandicapt. Dat bewijs werd vandaag wel geleverd.”

Ook na rust deden beide ploegen elkaar voor hoe je kansen versprutst. Mathias Florén, Joost Broerse, Marti Drent, Raymond Bronkhorst en wederom Krstev hadden namens de thuisclub het vizier niet op scherp staan. “Het was weer het oude liedje. We misten te veel kansen. De keepers van de bezoekende clubs scoren hier altijd een hoog cijfer. Ik geef Gentenaar een negen’, grapte trainer Jans van FC Groningen. “We mogen de handen dichtknijpen met dit resultaat. Groningen was vandaag verreweg de betere ploeg. Onze doelman Gentenaar heeft ons weer behoed voor een nederlaag”, vond NEC-trainer Neeskens.

Jans denkt nog zeker vijf punten nodig te hebben om de nacompetitie te ontlopen. “We zijn al acht opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Als we deze trend doorzetten, is er niets aan de hand. Toch ben ik op dit moment geen gelukkig man. Vorige week had ik tegen NAC vrede met een punt, maar vandaag hebben we zeker twee punten laten liggen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan