Neeskens en spelers blij met punt

Een erbarmelijk spelend N.E.C. kwam tot 0-0 bij FC Groningen. “We mogen onze handen dichtknijpen met dit punt”, vond ook trainer Johan Neeskens. “Maar ik ben er wel blij mee.”

“Als je ons ziet spelen. zou je niet zeggen dat we één van de ploegen zijn die kans maken op Europees voetbal.” Hij voegde eraan toe dat Hersi en Zonneveld node werden gemist.

“Groningen was haast de hele wedstrijd de betere ploeg. Ze hadden slechts één makke: ze wisten de kansen niet te maken. Maar dat lag ook aan de fantastisch keepende Gentenaar”, dankte Neeskens zijn doelman.

“Als je niet dezelfde vechtlust als de tegenstander op de mat legt, dan krijg je het gewoon heel moeilijk”, zei verdediger Rob Wielaert na de 0-0 bij FC Groningen. “Groningen begint vijf keer feller dan ons. Ze troeven ons overal op het veld af. Ik denk dat je heel blij mag zijn met een punt”, blikt Wielaert terug.

Een echte verklaring voor het slechte spel had Wielaert niet. “Het kan zijn dat sommige jongens niet de goede warming-up hebben gemaakt, dat ze niet goed door de warmte heen gekomen zijn. We moeten deze wedstrijd snel vergeten en hopen op een stunt tegen Ajax.”

Zoals gebruikelijk was Dennis Gentenaar weer de uitblinker bij N.E.C. Ook tegen FC Groningen hield hij de nul. “Meer dan een punt zat er niet in”, vond ook de Nijmegenaar. “Het was allemaal moeizaam. We liepen de eerste helft te ver terug. Het voetbal was niet zo aanwezig, maar iedereen heeft wel voor iedere meter gestreden. Ik ben in ieder geval blij dat we de nul hebben gehouden.”

“Nog vier wedstrijden te gaan. We moeten met z’n allen 110 procent geven om de punten te halen die we nodig hebben voor Europees voetbal.”

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.