Yakumo wint thriller in slotfase

Vrijdagavond betrad Anton Janssen pas aan het begin van de 2e helft de Olympic hal en het leek er zelfs op dat hij niet eens mee zou spelen,  maar een kwartier later was Anton Janssen matchwinnaar na zijn besslisende doelpunt tegen Juliana 1.

Beide teams begonnen terughoudend aan de wedstrijd, Yakumo zocht wel meer de aanval maar overtuigend was het allemaal niet.
Juliana verdedigde erg compact en spits Frans Janssen kreeg weinig tot geen ruimte.
Het was dan ook de opkomende Carlos Aalbers die voor het meeste gevaar zorgde.
In de eerste tien minuten kregen F. Janssen & Aalbers de nodige kansen waarvan Aalbers het meest dichtbij een doelpunt was met een schot dat buitenkant paal ging.
Maar na twaalf minuten opende Frans Janssen de score, een mooi schot dat nog wel door de keeper aangeraakt werd belandde in de touwen: 1-0.

Daarna volgde een ware aanvalsgolf op het doel van Juliana.
F.Janssen raakte de paal, Aalbers schoot net naast en de keeper van Juliana had ook een aantal uitstekende reddingen die daarmee zijn team in de wedstrijd hield.
Als een paar minuten voor rust de scheidsrechter Ronnie de Groot naar de kant stuurt wordt Yakumo onder druk gezet, maar heel veel kansen kreeg Juliana niet en anders stond er altijd nog Frank Wijnhoven onder de lat die een sterke wedstrijd keepte.

In de tweede helft maakt Juliana vrij snel de gelijkmaker en daarna volgen er kansen aan beide kanten, Juliana met de counters en Yakumo dat een gat zoekt in de hechte verdediging van Juliana.
Na een klein kwartiertje is het Frans Janssen die vlak voor het doel de bal aflegt op Aalbers die heel beheerst de 2-1 binnen schiet.
Ondertussen is Anton Janssen ook in Wijchen aangekomen maar die kleed zich niet eens om en neemt gewoon op de reservebank plaats naast Henk Grim.

Maar als na 18 minuten Juliana uit het niets de gelijkmaker scoort gaat Anton Janssen zich snel omkleden voor een invalbeurtje van tien minuutjes.
En even later blijkt Anton Janssen dan ook die gouden wissel te zijn als Frans Janssen aangeeft en Anton de bal tegen de touwen knalt: 3-2.
Dan zijn er nog een paar minuten te spelen en tussen het rondtikken van Yakumo door raakt Anton Janssen nog een keer de paal.
Maar dan vindt de scheidsrechter het genoeg geweest, Yakumo verslaat Juliana met 3-2.