Neeskens verwacht meer van de jongeren

Trainer Johan Neeskens wil dat de jongere spelers zich meer laten gelden in het veld. Daar heeft hij nadrukkelijk aan gewerkt op het trainingskamp in Turkije.

“Ik vind dat een heleboel spelers veel nadrukkelijker aanwezig moeten zijn in het veld en aan de bal willen komen. Daar zit je in de laatste fase op te hameren.”, verklaart Neeskens.

“Als team moeten we er meer staan. Spelers moeten zich niet verschuilen en meer meedoen in het voetballen. Als het niet loopt, wordt er vaak breed en terug op de keeper gespeeld. Dan komt weer de lange bal en kom je niet aan voetballen toe.”

A-junior Mark Otten mocht de trip van het eerste elftal naar Turkije meemaken. “Een ideale gelegenheid om hem te laten voelen wat er voor komt kijken om op het hoogste niveau te spelen.”, legt Neeskens uit.

De verdediger had volop genoten, vertelt de trainer. “Hij heeft leuke dingen laten zien, maar moet nog veel leren. Nu gaat hij twee keer in de week met ons meetrainen.” Eerder mochten talenten als Grot en Kazlauskas aan het eerste ruiken. Zij braken nooit door. Neeskens: “We hopen dat Mark dat wel doet. Maar hij moet zichzelf blijven en niet naast zijn schoenen gaan lopen.”

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.