Yakumo speels langs AWC

De wedstrijd van vrijdagavond was voor ZVN/Yakumo 5 meer een verplichting en een gelegenheid om het doelsaldo eens flink op te schroeven dan een uitdaging.

Dit was dan ook duidelijk te zien in de eerste helft, AWC verdedigde met man en macht en loerde op de paar spaarzame counters die ze van Yakumo kregen. Yakumo kon bijna geen gat vinden in de muur van AWC-verdedigers, het duurde dan ook tot de 18e minuut voordat Yakumo tot scoren kwam, Vievermans scoorde in een druk strafschopgebied de 1-0.
Daarvoor hadden De Groot (3x), Willemse en Helsper al de nodige kansen om zeep geholpen.
Net voor de rust was het Willemse die de 2-0 binnenschoot.

In de tweede helft gaat Yakumo een tandje hoger spelen en dit is dan ook duidelijk te merken, AWC komt er niet meer aan te pas en al snel scoort Vievermans de 3-0.
AWC wordt daarna aan alle kanten overlopen en binnen vijf minuten scoren Aalbers & Anton Janssen (wederom te laat) de 4-0 & 5-0. Het enige gevaar van AWC is dan nog een schot op de paal.

Het slotoffensief van Yakumo levert ook nog twee doelpunten op, eerst is het Vievermans die de 6-0 binnenschiet en daarna was het Willemse die de 7-0 scoort en daarmee de eindstand beslist.