Baggervoetbal in de modder

Zaterdag 1 Februari 2003


Baggervoetbal in de modder

AZ – NEC (0-0) 0-0


 


  Braamhaar


 6.939 (350 NEC-supporters)


     Wisgerhof (NEC), van Galen (AZ)


AZ : Moens, Lamey, Fortes Rodriguez, De Cler, Opdam, Buskermolen, Kromkamp, Mans, Van Galen, Perez (67.Meerdink), Nelisse (67. Elkhattabi)


 


NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Zonneveld, Wielaert, Hersi, Simr (87.Hristov), Ax, Demouge

De winterstop heeft AZ en NEC vooralsnog weinig goed gedaan. Het onderlinge duel leverde een bedroevende vertoning op, waarin de kansen op één hand waren te tellen. Dat het uiteindelijk 0-0 bleef was dan ook niet meer dan logisch.

De fans van beide clubs zorgden voor het grootste vermaak in de rust van de wedstrijd. Het sneeuwballengevecht tussen de supportersscharen was dan ook lange tijd het enige hoogtepunt dat viel te noteren. Overigens bleef de strijd ook daar onbeslist.

Het veld was dan wel slecht, maar dit mocht niet het enige excuus zijn voor het armetierige vertoon. Bovendien bleken de ploegen het wel te kunnen, want in het laatste kwartier speelden beide teams vol op de aanval en viel er zowaar nog wat te genieten. NEC opende het bal via Patrick Ax, die aan de verdediging ontsnapte van de thuisploeg. Hij tikte de bal over Moens heen, maar gaf de bal te weinig vaart mee waardoor deze vlak voor de doellijn nog kon worden gekeerd. Een schot van Jarda Simr scheerde niet lang daarna vlak langs het Alkmaarse doel.

De thuisploeg nam vervolgens het offensief over. De Alkmaarders beseften dat ze de bijna 7000 toeschouwers niet naar huis konden laten gaan zonder dat ze niet tenminste een poging hadden gedaan de winst te pakken. En dat lukte de ploeg van Co Adriaanse nog bijna ook. Barry van Galen kwam vlak voor tijd zeer dicht bij een treffer, maar zag zijn pogingen gestuit door NEC-doelman Dennis Gentenaar. Ook een schot van Jan Kromkamp stelde de goalie van de bezoekers op de proef, maar hij hield stand.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.