Yakumo 5 bijna kampioen!

Het vijfde van ZVN/Yakumo trad gisteravond aan tegen het tweede van Juliana, aangezien de vorige ontmoeting in een 9-3 overwinning eindigde voor Yakumo (oud-NEC) zou deze wedstrijd geen al te moeilijk opstakel moeten zijn op weg naar het kampioenschap van de derde klasse.

Het was dan ook Yakumo dat vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd domineerde, Juliana moest het van de spaarzame counters hebben om gevaarlijk voor het doel van Wijnhoven op te duiken.

Het duurde zes minuten voordat Yakumo op voorsprong kwam, het was Aalbers die de 1-0 scoorde en rond de tiende minuut schoot Anton Janssen de bal via de binnenkant van de paal achter de Juliana-doelman voor de 2-0. Direct daarna schoot Helsper op de paal en even later tekende Aalbers voor z’n tweede van de avond 3-0.

De wedstrijd was dus al beslist maar dat weerhield Yakumo er niet van om de score verder uit te bouwen. In de 17e minuut scoorde Aalbers zijn hattrick voor de 4-0, vijf minuten later scoorde Anton Janssen zijn tweede van de avond: 5-0. Daarna was het de beurt aan Vievermans, hij scoorde twee keer, tussendoor scoorde Juliana voor de eer de 7-1 en daar gingen ze dan ook mee rusten.

Na de rust was er nog maar weinig te beleven, Juliana kon niet en Yakumo vond het wel genoeg zo. Het duurde langer dan een kwartier voordat er weer gescoord werd, het was Anton Janssen die zijn derde van de avond binnenschoot voor de 8-1. Daarna was het Willemse die de 9-1 scoorde, daarna deed Juliana nog even wat terug door de 9-2 te scoren maar het was wederom Aalbers die daarna toch nog de dubbele cijfers voor Yakumo op het bord zette: 10-2