Reacties na Willem II – NEC

NEC-trainer Johan Neeskens was vorig weekend positief na de nederlaag tegen PSV. Nu vond hij de 3-0 tegen Willem II geflatteerd.


“Tot de goal zijn we niet in de problemen geweest”, vond Neeskens. “Die vrije trap voor de 1-0 was volgens mij geen overtreding. Dan volgt er een dekkingsfout, dat is ons al vaker gebeurd. En de 2-0 was volgens mij buitenspel.”


En ook bleef Neeskens positief over de situatie waarin NEC zit: “We hebben kwaliteit genoeg om hier uit te komen. Aan het eind van het seizoen staan we hoger dan waar we nu staan.”


De 3-0 nederlaag tegen Willem II viel ruim uit. Maar NEC creëerde weinig kansen in Tilburg. “Ik had in de eerste helft niet het idee dat we gingen verliezen”, vond de teleurgesteld NEC aanvoerder Rob Wielaert na afloop. “We speelde goed in de organisatie en misten de kans op 1-0. Dat is het verschil ook met vorig seizoen. Toen speelden we minder goed maar vloog zo’n bal er wel in.”


Wielaert vervolgt: “Nu staan we er beroerd voor. Maar het gaat de goede kant op. Tegen PSV speelden we goed, we trainen goed en we spelen nu drie keer thuis. Dat kunnen negen punten zijn.”


Door de nederlaag in Tilburg is NEC de aansluiting met de middenmoot voorlopig kwijt. Middenvelder Youssouf Hersi spreekt van een sportieve crisis.


“We verliezen te veel en krijgen te gemakkelijk doelpunten tegen”, zei Hersi na de wedstrijd. “Frank Demouge en ik stonden te veel op een eiland. Als die bal kwam moesten we het zelf maar uitzoeken tegen vijf man.”


“Na de 1-0 knapte er iets”, vervolgt de kleine middenvelder. “We missen het vertrouwen. Het enige dat helpt is goed en scherp blijven trainen. En het beste medicijn is nog: winnen van RKC in de volgende thuiswedstrijd.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.