Wie volgt Seedorf op?

Wie volgt Clarence Seedorf op? Deze prangende vraag beklemt de sportwereld nu de tweede editie van de Knudde Cup begint. Wordt het Rudi Völler, Levi Leipheimer of de burgemeester van Nijmegen?


Afgelopen week verdrongen velen zich voor de drie nominaties, maar bijna even zovelen moesten gedesïllusioneerd afhaken. Zo bedierf Cor Pot, tijdelijk trainer van Jong Oranje en wegens een succesloze staat van dienst een topfavoriet, zijn kansen door geheel tegen zijn gewoonte in een punt te pakken tegen Jong Oostenrijk.

Dit zijn de kandidaten die door de Knudde-jury wél zijn geslecteerd voor de eerste weekprijs. U kunt hieronder stemmen en u maakt kans op een originele tekening van Toon van Driel. De tweede Knudde Cup wordt in december uitgereikt. Maar eerst de kandidaten:

Kandidaat 1:
Rudi Völler
Dat de Knudde Cup ook internationaal de tongen los maakt, wisten we al. Nu is het de Duitse bondscoach Rudi Völler die een gooi doet naar de Cup met de ongelijke oren. Hij presteerde het om tegen het wakkere IJsland zijn Mannschaft naar een voortreffelijke 0-0 te loodsen. Een revanche voor de lullige 2-0 zege die de Duitsers onlangs in de laatste twee minuten tegen de Faroer boekten.
Nog prachtiger dan de puntendeling op IJsland was de wijze waarop Völler de laffe kritiek van de critici pareerde. “Ik wil die onzin niet meer horen. Zulke stront is wel het allerlaatste”, zei hij, waarna hij zijn toorn richtte op Günther Netzer. De ex-vedette gaf nogal hoog op van het Duitse elftal, waarin hij zelf speelde. “Het voetbal van Netzer was stront”, brieste Rudi. Maar hij had nog een mooie uitsmijter paraat. “IJsland was wel de koploper van de groep”. Een coach met zo’n visie is een ware zendeling van de Knudde-gedachte.

Kandidaat 2:
Rabobank en Levi Leipheimer
Bij de fietsers van de Rabobank werd de gehele zomer al warm gedraaid voor de Knudde Cup. Pech was dat er een zomerstop was in onze competite, waardoor de zegeloze Tour en de belangrijke Ronde van Nederland niet de aandacht kregen die ze verdienden. Maar meteen bij hun rentree vertederde de equipe de juryleden met een waardig optreden in de Ronde van Spanje.
Al in de eerste echte etappe ligt kopman Levi Leipheimer goed op koers. Nadat de duurbetaalde Amerikaan in de Tour in de eerste rit was gaan liggen om maar niet verder te hoeven trappen, wilde hij gisteren in de Vuelta ook op de eerste dag af van het favoriet-zijn. Bij de eerste de beste heuvel haakte hij met bijna al zijn Rabomakkers af en hobbelde later op een fraaie 13 minuten van de winnaar over de meet, waardoor de Rabobank zich over winnen tenminste geen zorgen meer hoeft te maken. Een ploeg met zo’n kopman verdient een plaats in Knudde’s eregalerij.

Kandidaat 3:
Burgemeester van Nijmegen

Burgemeester Ter Horst van Nijmegen toont aan dat er ook voor gewone stervelingen een plaatsje is in de Knudde-familie. Zij verbood op donderdagmiddag 16 oktober de UEFA Cup-wedstrijd tussen NEC en Wisla uit vrees voor ongeregeldheden met Poolse supporters. NEC dient nu een dag eerder te spelen, waardoor de club een rechtstreekse tv-uitzending en heel veel euro’s misloopt. Vrees is nu ook dat er veel meer Poolse supporters komen en dat er meer risico is op rellen, omdat het duel in het donker wordt gespeeld. NEC-voorzitter Van Delft, die na 20 jaar afwezigheid dacht met NEC te kunnen gloriëren, dreigt vanwege de genialiteit van de burgermoeder nu af te treden. In één klap ontneemt de bestuurster NEC het enige moment van glorie en brengt de clubleiding ten val! Hulde!

Bron: Algemeen Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.