Vooruitblik: RBC-NEC

Gestegen: Mijn verbazing, toen ik NEC het eerste half uur tegen Ajax zag voetballen. Ik meen dit seizoen niet eerder deze kwaliteit spel te hebben mogen aanschouwen. Vrijwel iedere speler leverde een heel behoorlijk tot goede prestatie.

Ontzet: Over de grote misser van De Nooijer waardoor er aan het eind van de streep toch weer nul punten te noteren waren.


Gevreesd: Voor het einde van de voetballoopbaan van diezelfde De Nooijer. Toen ik zijn wedstrijdverslag op zijn site las, werd ik daar niet bepaald vrolijk van. Dat was ik al niet over zijn prestaties na de winterstop, maar een zwakke De Nooijer is in ieder geval nog talloze malen beter dan een Ax in topvorm.


Afgevraagd: Of we bij NEC eigenlijk wel ooit een Ax in topvorm hebben gezien. Ik pijnig mijn hersenen, maar kan niet snel 3 wedstrijden noemen waarin dat het geval was.


Verontwaardigd: Over de lamlendigheid bij de spelers om extra te trainen op hun zwakke punten. Als je nu toch ook in de wedstrijd tegen Ajax weer ziet hoe corners en vrije trappen genomen worden, dan schieten je de tranen in de ogen. Er zijn zoveel spelers die iets te verbeteren hebben. Daarbij denk ik aan het linkerbeen van Wisgerhof, de inspeelpass van Leiwa, de corners van Schuurman, de vrije trappen van Wielaert en zo zijn er nog wel wat zaken te bedenken. Toch hebben de spelers blijkbaar niet de motivatie vanuit zichzelf om dit te verbeteren. Gezien het salaris dat er tegenover staat absoluut schandalig.


Afgevraagd 2: Of een andere trainer dan Neeskens dit wel voor elkaar gaat krijgen. Immers, veel spelers zeggen voor hem naar NEC te zijn gekomen, dus mag je veronderstellen dat ze zich open stellen voor eventuele op- en aanmerkingen die Neeskens dan in hun richting maakt. Wanneer ze voor Neeskens al niets extra?s willen doen, waarom zouden ze voor een andere trainer, zeker wanneer hij minder naam heeft, zich dan wel de benen uit het lijf lopen? Of is het zo dat de gemiddelde voetballer per definitie lui is? Voorwaar een interessant onderwerp voor discussie.


Verzucht: Na de misser van De Nooijer dat het gedaan is met de Europese aspiraties. De punten had je gezien de andere uitslagen goed kunnen gebruiken en had het puntverlies tegen Utrecht weer kunnen compenseren. Aangezien er nu weer een uitwedstrijd op het programma staat, mag je eigenlijk aannemen, dat er niet meer dan 1 punt inzit. Het zou mij verbazen, wanneer NEC met 3 punten naar huis gaat.


Voorspeld: Dat RKC en Roda aan het eind van de rit de gelukkigen zullen zijn. Roda mag nog tegen Feyenoord, wanneer die uitgespeeld zijn voor de tweede plek  en zich sparen voor de bekerfinale. RKC kan het tegen NEC thuis definitief afmaken. Het is jammer maar helaas.


Vooruitgekeken: Naar hoe lang het nog zal duren vooraleer NEC zich weer kan mengen in de strijd voor Europees voetbal. Met magere jaren in het vooruitzicht, kon dit wel eens onze enige kans zijn.


Verwacht: Dat we na dit weekend weten waar we aan toe zijn. Maar of we het allemaal willen weten?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.