Vooruitblik: RBC – NEC

Verrast: En nog aangenaam ook, over de onverwachte winst in en op Heerenveen.  Bovendien nog voor de tweede keer dit jaar ook, dat NEC van Heerenveen wint.


 


Beseft: Dat met bijna elke willekeurige andere keeper uit de  Nederlandse competitie in de goal, NEC waarschijnlijk gewoon met 5-2 had verloren. Gentenaar is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de behaalde winst. Staat het na een kwartier 3-0, dan valt daar weinig op af te dingen.


 


Gewacht: Op een berichtje op teletekst dat Advocaat toegeeft niet meer om Gentenaar heen te kunnen en hem dan nu eindelijk selecteert voor Oranje.


 


Gerealiseerd: Dat Gentenaar niet door Advocaat opgeroepen gaat worden. Hij speelt immers maar bij NEC. Toen Edo Ophof destijds bij NEC speelde, was hij niet goed genoeg voor Oranje. 3 Dagen spelen voor Ajax deden toen klaarblijkelijk wonderen, want toen werd hij wel bij de selectie gehaald. Beweegredenen van bondscoaches zijn soms ondoorgrondelijk.


 


Gebaald: Van de loting tegen opnieuw Heerenveen. Het zal toch niet zo zijn, dat Heerenveen zich een derde keer dit jaar in eigen stadion opzij laat zetten door NEC. Je mag toch aannemen, dat drie keer voor Heerenveen scheepsrecht is. Weer geen beker dus dit jaar.


 
 


Gevreesd: De pingel van Hesp. Aangezien NEC al 5 penalty?s tegen zich heeft horen fluiten deze competitie, in combinatie met het bij tijd en wijlen tenenkrommende verdedigen in de zestien, valt een penalty voor RBC niet geheel uit te sluiten.


 


Geteld: Bij voorbaat al de goal, mocht Hesp zich over de strafschop ontfermen. Waarschijnlijk zal Gentenaar de hoek wel weten, maar Hesp schiet ze over het algemeen zuiver en hard genoeg in. Dan is alleen maar te hopen, dat dit niet de treffer is die RBC op voorsprong zal zetten, want het verdedigende systeem waarin Neeskens zijn ploeg zal laten spelen, geeft weinig hoop op een omschakeling naar aanvallend voetbal om een eventuele gelijkmaker te forceren.


 


Betreurd: Dat Neeskens in ruim drie jaar niet in staat is geweest om een tactische variant op zijn verdedigende systeem te bedenken, dat als een soort ?Plan B? zou kunnen gelden, mocht een wedstrijd daarom vragen. Mogelijk is die tactische variant het nog defensievere concept waar hij nu op terugvalt, omdat de verdediging met ruimte in de rug zo lek blijkt te zijn als een zeef. Wisgerhof wordt door elke vlot doorlopende vleugelspeler te kijk gezet, Ebbinge maakt veelvuldig een sliding om zodoende nog te redden wat er te redden valt en Wielaert redt het niet om op 2 plaatsen tegelijk rugdekking te geven, zodat het spelen met ruimte achter de laatste linie moet worden voorkomen.


  


Geconcludeerd: Net als Wielaert, dat een systeem ?met-de-kont-in-de-goal-en-maar-hopen-dat-we-het-achterin-droog-houden? voor deze spelersgroep het beste is. Ondertussen geeft Neeskens hiermee wel het failliet van het aankoopbeleid aan, want de technische staf heeft de meeste spelers, die nu niet beter lijken te kunnen dan dit spelletje, zelf aangetrokken. Neeskens heeft ondertussen zelf ook al vastgesteld dat enkele spelers wellicht aan de grenzen van hun kunnen zitten.


 


Gehoopt: Dat NEC zich bij RBC staande weet te houden. Hesp zal ongetwijfeld de boel op scherp zetten daar en alles willen doen om te winnen. Wie weet kan Gentenaar de ploeg er weer doorheen slepen. Als we maar geen penalty tegen krijgen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.