SV in actie tegen stadionverboden n.a.v. huldiging

 Gisteravond heeft Rob Schevers, voorzitter van de Supportersvereniging gesproken met 5 jongens die naar aanleiding van de gebeurtenissen na de huldiging bij het behalen van Europees voetbal een stadionverbod van de KNVB hebben gekregen.

Het bestuur van de Supportersvereniging vraagt zich af of deze jongens wel een stadionverbod kunnen krijgen.


Artikel 1 in het reglement van de KNVB zegt namelijk dat onregelmatigheden in en rond een voetbalstadion kunnen leiden tot een stadionverbod. De 5 jongens waarmee gisteren is gesproken zijn ’s nachts, na 0:00 uur, door de politie opgepakt wegens het beledigen van een ambtenaar in functie en het negeren van een bevel van een agent. Door justitie zijn deze jongens beboet en zij accepteerden deze straf ook.

Tot hun grote verbazing ontvingen zij enkele weken geleden echter een aangetekende brief van de KNVB waarin hen een stadionverbod varierend van 6 tot 9 maanden werd opgelegd. Ook een jongen die al meer dan een jaar niet meer bij het voetbal is geweest, en op de betreffende avond in de stad was, kreeg een stadionverbod.

Het bestuur van de Supportersvereniging betwijfelt ten zeerste of de KNVB vanwege gebeurtenissen in het centrum van de stad wel een stadionverbod mag opleggen. Het bestuur van de Supportersvereniging gaat in samenwerking met de betrokkenen en de SOVS een protestbrief aan de KNVB opstellen.

…wordt ongetwijfeld vervolgd….


Bron: Supportersvereniging NEC

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.