Vooruitblik: NEC-Feyenoord

Opgelucht: Dat NEC een afstraffing bij PSV bespaard is gebleven. Wel zitten we nu met de vraag of PSV nu zo zwak speelde, of NEC verdedigend zo goed?

Als je de opstelling van NEC eens bekijkt, dan was alles er op gericht om PSV van veel scoren af te houden. Gelukkig heeft NEC Gentenaar nog in het doel staan, zodat de tactiek van Neeskens nog enigszins uit de verf kwam.


Opgetogen: Over het feit dat het onderdeel kansen afmaken zeer goed verzorgd is. Het rendement van alle NEC-schoten op doel van Waterreus was maar liefst 100%. Je moet er toch niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als er spitsen in het veld hadden gestaan, die vaker op het doel van PSV zouden hebben geschoten.


Teleurgesteld: Dat Neeskens in wedstrijden tegen de top 3 blijft volharden in een systeem dat kansloos is. Inmiddels is al meerdere keren aangetoond, dat 4-5-1 absoluut niet werkt. NEC speelt zichzelf op die manier volledig uit de wedstrijd. Aanvallend komt er niets goeds meer uit en ondanks het accent op de verdediging en een positie rond het eigen strafschopgebied, creëren de tegenstanders nog steeds veel kansen. Doelpunt tegen en game over.


Vastgesteld: Dat er in de ploeg dus blijkbaar geen speler is, die ervoor kan zorgen dat de juiste accenten worden gezet en andere spelers kan sturen. Mag je natuurlijk ook niet verwachten in een ploeg, waarvan de meeste spelers net mogen stemmen. Gova heeft zijn handen vol aan het verdedigen, Hersi draaft veel, maar heeft nog niet de kwaliteiten om anderen bij de hand te nemen. Beiden zijn erg belangrijk voor het elftal, maar  een middenvelder met wat ervaring erbij, kan wat mij betreft geen kwaad.


Genoten: Van de rotzooi rondom vistas. Het wordt daar met de week van kwaad tot erger.


Betreurd: Dat NEC nu alweer op zoek moet naar een nieuwe sponsor. Jaar na jaar slaagt men er niet in een sponsor voor langere tijd aan zich te binden. Blijkbaar werkt sponsoring van NEC wel, want CSS en AVAYA zagen hun naamsbekendheid vervijfvoudigen. Zou het dan toch met het soort voetbal dat gespeeld wordt te maken hebben? Als sponsor wil je je klanten immers graag een middagje vermaken. Ondanks de punten die het heeft opgeleverd, is er toch weinig vermaak te zien geweest in De Goffert.


Benieuwd: Met welke tactische variant Neeskens zondag tegen Feyenoord op de proppen gaat komen. Waarschijnlijk 4-5-1, danwel een variant daarop, bijvoorbeeld 4-4-2 waarbij Demouge als extra middenvelder gaat fungeren.


Afgevraagd: Wat dan eigenlijk het verschil is.


Bedacht: Dat je dan de hogere wiskunde van de KNVB trainersopleiding moet hebben gevolgd om zoiets te kunnen vatten. Wij als supporters snappen dat natuurlijk niet.


Gevreesd: Voor een nieuwe nederlaag tegen een topploeg. Waar RKC nog regelmatig kan stunten en het de top 3 in ieder geval erg moeilijk maakt, levert NEC uit en thuis meestal braaf de punten in. Mocht zulks ook dit weekend gebeuren dan verdwijnt dat-waar-we-niet-over-mogen-praten steeds verder naar de achtergrond.


Jammer, want het is wel leuk om daarover te mijmeren. Wie weet, misschien 1 klein stuntje dan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.