Groeten uit Duiven

Naam: Chris Geutjes
Leeftijd: 61 jaar
Bij NEC: 1965-1970
Woonplaats: Duiven


Chris Geutjes kwam in 1965 naar NEC. De aanvaller had furore gemaakt in de eerste divisie bij Wageningen en Elinkwijk. Na een teleurstellend avontuur bij eredivisionist sc Enschede ging de geboren Renkummer het weer een niveau lager proberen. “In Nijmegen had ik het prima naar m’n zin. NEC was echt een heel fijne club. De sfeer was uitstekend en daarnaast hadden we een heel goede selectie, met veel jongens uit de buurt. In die jaren promoveerde NEC toch binnen enkele seizoenen van de tweede divisie naar de eredivisie, dat zegt genoeg. Ik moet zeggen dat NEC absoluut de fijnste club is waar ik heb gespeeld.”


Tijdens zijn Nijmeegse jaren werkte Geutjes qij de PTT in Arnhem. Ook na vertrek en na zijn loopbaan bleef de Duivenaar het postbedrijf trouw. “Ik vertrok in 1970 bij NEC. Wiel Coerver werd trainer en wilde alleen met fullprofs werken. Dat hoefde van mij niet. Joh, ik was dertig jaar entoen was daar niet zoveel aan, fullprof zijn. Tegenwoordig kun je er een paar aardige centen mee verdienen.”


De man die in 1967 NEC’s aller eerste doelpunt op eredivisie niveau scoorde, vertrok naar De Graafschap. “Na een aantal seizoenen ben ik toen amateurs gaan trainen. In Huissen had ik RKHVV en Pax uit Hengelo.


Toen ik negen jaar geleden een aanbieding van PTT kreeg om te stoppen met werken, ben ik met alles gestopt. Nu geniet ik alleen nog maar.” Geutjes woont in Duiven en heeft twee zoons. Nog geregeld komt hij bij NEC. “Ik heb van de club een seizoenskaart, NEC. zorgt goed voor z’n oud-spelers. Ik ben er niet elke zondag, maar het is wel leuk soms wat van die oude knapen terug te zien.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan