Vooruitblik: NEC-FC Utrecht

Opgelucht: Over de uitslag van DE wedstrijd. Al had vistas dan wel misschien een extra doelpunt verdient, het houdt de vistas-aanhangers op mijn werk weer enkele maanden rustig. Nu hebben ze dit seizoen toch al niet veel praatjes en dat is een verademing. Opvallend is ook, dat het aantal dragers van geel-zwarte sjaaltjes geleidelijk aan afneemt. Voorwaar een bijzonder verheugende ontwikkeling.

Gevolgd: Al het nieuws over het belangrijke debat van donderdagavond in de arnepse gemeenteraad. Twee voor-stemmers zijn op vakantie, twee twijfelaars neigen naar ?nee? en dat zou mogelijk de doorslag kunnen geven. In het beste geval grazen straks weer koeien, waar nu nog die evenementenhal staat.

Gevreesd: Dat geen enkel raadslid op TV tegen durft te stemmen. Je mag ook aannemen, dat de partij die vistas de nek omdraait, ook zichzelf een slechte dienst bewijst en de komende 150 jaar jaar in arnep te boek staat als ?die-partij-die-vistas-niet-wilde-steunen? en als gevolg geen gemeenteraadsverkiezing meer zal winnen.

Gevreesd 2
: Dat NEC ?het? op de valreep toch niet gaat halen. Om onverklaarbare redenen was de ploeg in het eerste bedrijf tegen vistas niet zo scherp als mocht worden verwacht. Zaten ze in gedachten al bij de loting, of sloeg het vooruitzicht van een Europees avontuur in de benen?

Nadeel
: Dat op het moment dat NEC tegen vistas en van het weekend tegen Utrecht moet spelen, deze ploegen net op tijd het lek boven lijken te hebben. Utrecht zal het niet helemaal willen laten aankomen op de confrontatie tegen Feyenoord in de bekerfinale en zal toch zijn beste beentje(s) voor zetten. Kuyt zal op een goede manier afscheid willen nemen
van zijn huidige club en je mag toch niet hopen dat NEC daarvan het kind van de rekening gaat worden. Aangezien elk nadeel zijn voordeel heeft:

Voordeel: Dat Neeskens de spelers niet meer op scherp zal hoeven zetten. Een speler die nu nog niet scherp is, wordt dat waarschijnlijk nooit meer. Toch blijft het riskant met al die spelers op scherp wat betreft gele kaarten. Het zou je de komende wedstrijden aardig kunnen opbreken.

Meegevallen: Dat er niet vijf man geschorst zijn na een wedstrijd tegen vistas. Het zal er wel mee te maken hebben dat Roelof niet op zijn eigen feestje kon komen.

Vooruitgeblikt: Naar volgend seizoen, immers de seizoenkaarten kunnen weer verlengd worden en dan wil je toch wel weten waar je aan toe bent. Ik heb het over de selectie uiteraard. Dat pasje koop je toch wel weer. Met het vertrek van een groot aantal spelers, moet de selectie toch weer worden aangevuld. Hopelijk gebeurt dat met echte eredivisiewaardige directe versterkingen voor het basiselftal. Met Europees voetbal in het vooruitzicht zou ik me kunnen voorstellen, dat je niet meer in de klotodivisie gaat winkelen.

Nagedacht: Over hoe een inzamelingsactie te organiseren is. Immers, NEC zegt geen rooie cent te hebben en wil desondanks Hersi gaan kopen.

Gehoopt: Dat we gaan winnen tegen Utrecht. Na de zeperd van vorig jaar in eigen huis en de ontmaskering tijdens Utrecht-uit van een paar maanden geleden, valt er natuurlijk wel iets goed te maken. Of Utrecht daaraan mee wil werken is nog maar de vraag. Ik neem aan dat de spelers er voor willen gaan. Ik ben benieuwd, of de Gofferttribune na weken van stilletjes toekijken de lokale helden vokaal gaat ondersteunen. Ze zullen het nodig hebben.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.