Vergeten voetballer: Anton Janssen

Anton Janssen (39) speelde van 1982 tot 2001 voor NEC, Fortuna Sittard, PSV, KV Kortrijk (België), weer Fortuna Sittard en opnieuw NEC. De voormalige aanvaller/middenvelder woont in het Gelderse Beneden-Leeuwen.


‘Ik ben op 1 januari 2001 gestopt. Het jaar daarvóór had ik al wat last van hartklachten. Bovendien ging mijn enkel vastzitten, terwijl NEC zonder mij goed draaide. Het leek me een goed moment om eruit te stappen. De laatste drie jaar van mijn voetbalcarrière combineerde ik al met een commerciële functie bij NEC. Het was de bedoeling dat ik daar een fulltime baan van zou maken, maar het voetbal bleef toch te veel trekken. Daarom ben ik de Trainer/Coach 1 gaan doen en dat bleek ik heel leuk te vinden. Ik ben nu voor het tweede jaar trainer van C2 van NEC en ook dat bevalt me prima. C2 is mijn verantwoordelijkheid, maar ik werk ook samen met andere trainers bij D1, D2, C1 en B1. De stand op de ranglijst is niet zo intressant, het gaat erom dat die jongens individueel  en als team progressie maken. En dat zie je ook gebeuren. Misschien dat ik over een tijdje liever een ouder elftal train, maar nu heb ik het nog veel te goed naar mijn met deze leeftijdsgroepen. Ik wil wel ooit het diploma Coach Betaald Voetbal halen. Dan heb ik dat maar vast.


De commercie heb ik trouwens niet helemaal op een zijspoort gezet. Rond de wedstrijden van het eerste elftal van NEC onderhoud ik de contacten met sponsors, geef presentaties en dergelijke. Privé gaat het me ook goed. Ik heb een dochter van dertien en twee zoontjes, van elf en anderhalf jaar. Mijn oudste zoon speelt in de D2 van Leones in Beneden-Leeuwen. Het betaalde voetbal zal hij niet halen, maar ook hij heeft het geweldig naar zijn zin.’


Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.